Toyota avensis 2000rok wejdą opony o roz 205/60 ?? pomocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam avensis z 2000roku D4D seryjne opony to 195/60r15. a ja zamówiłem 205/60 i nie wiem czy mi wejdą, jak myslicie??
mam alu 15... obawiam sie ze nie wejdą prosze napiszcie cos

bez paniki to tylko cm roznicy........

Cytat:
2008-04-24 23:13:36, gerni pisze:
bez paniki to tylko cm roznicy........

no ok ale felga moja ma szerokosc 6cali a jak chce miec 205 to powinna miec 6.5cala a wiec?? dokładnie felga ma 15*6JJ,ET39

wejdą bez problemu z tymze jak juz to zaozyłbym odpowiednik 205/55/15

Cytat:
2008-04-25 00:08:10, sterciu pisze:
wejdą bez problemu z tymze jak juz to zaozyłbym odpowiednik 205/55/15

ok dzieki kolego.. jutro mi przyjdą 205/60.. i juz nie moge wymienic eh czyli obawiam sie ze kasa w błoto

Cytat:
2008-04-25 00:14:29, marcinavensis pisze:
ok dzieki kolego.. jutro mi przyjdą 205/60.. i juz nie moge wymienic eh czyli obawiam sie ze kasa w błoto

Dlaczego w błoto ?? Ja jak miałem Ave I sedan po lifcie to miałem 205/60/15 i problemów nie było. Fakt przy pełnym obciązeniu troche obcierał o nadkola ale to naprawde przy pełnym (wożenie rolek z papa kilku sztuk na raz w bagazniku). Jezeli juz zakupiłeś to jak załozysz to musisz w pierwszym okresie obserwowac czy nic sie nie dzieje bo to tez zalezy od kilku innych czynnikow. Stanu spręzyn , przeswitu między innymi.

Teraz nie pamietam jakie ET miałem ale były to oryginalne alusy montowane w avensisie. Napewno były 6".

Cytat:
2008-04-25 00:22:40, sterciu pisze:
Dlaczego w błoto ?? Ja jak miałem Ave I sedan po lifcie to miałem 205/60/15 i problemów nie było. Fakt przy pełnym obciązeniu troche obcierał o nadkola ale to naprawde przy pełnym (wożenie rolek z papa kilku sztuk na raz w bagazniku). Jezeli juz zakupiłeś to jak załozysz to musisz w pierwszym okresie obserwowac czy nic sie nie dzieje bo to tez zalezy od kilku innych czynnikow. Stanu spręzyn , przeswitu między innymi. Teraz nie pamietam jakie ET miałem ale były to oryginalne alusy montowane w avensisie. Napewno były 6".

ok.. ja mam tą przed liftem ale podejrzewam ze w nadwoziu i sprężynach nic sie nie zmieniło.. wielkie dzieki za odpowiedz. byłbym wdzieczny jak by Pan napisał jaki był konfort jazdy. lepszy od 195?? pozdrawiam

Co do komfortu to ciezko mi powiedziec poniewaz od poczatku miałem auto na letnich 205/60 , zimówki były 205/55 i duzo lepiej sie po miescie jakim jest Wrocław jezdziło na wyzszym profilu niz na nizszym. Na trasie to wsumie nie odczuwałem róznicy w wysokości profilu.

Cytat:
2008-04-25 00:35:31, sterciu pisze:
Co do komfortu to ciezko mi powiedziec poniewaz od poczatku miałem auto na letnich 205/60 , zimówki były 205/55 i duzo lepiej sie po miescie jakim jest Wrocław jezdziło na wyzszym profilu niz na nizszym. Na trasie to wsumie nie odczuwałem róznicy w wysokości profilu.

wielkie dzieki kolego wisze Ci browarka siedze na necie od 15godz i dopiero Ty mi napisałes czy bedą pasowac te 205. bardzo Ci dziekuje. pozdrawiam

napisałem tylko moje doswiadczenia mam nadzieje u Ciebie tez sie sprawdzą

Prosta sprawa. Znajdź jakąś używkę o tym rozmiarze, przymierz i sprawa jasna.

wszystko jest ok.. opona ładnie lezy na feldze pozdrawiam