1.4 cvh mkv pilnie potrzebuję pomocy!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mianowicie dzisiaj jechałem rano było ok, teraz nie chce odpalić...kręcić się da ale nie ma iskry...co to moze być, prosze pomóżcie bo auto musi być na chodzie... :/

aha dzieki widzę ze wszyscy się palą do pomocy

sprawdź czy dochodzi prąd do cewki
ps. nie napisałeś który rok ale pewnie masz zapłon elektroniczny więc jak dobrze pamietam do cewki dochodzi 3pzewody na środku powinien być plus jeżeli nie ma na włączonym zapłonie to skrzynka się sypła prawdopodobnie

A pompka działa po właczeniu zapłonu?

Trance to nie fabryka kredek wyścigowych... czasem trzeba poczekać Odezwałem się do Ciebie na gg ale miałes wylączone

[ wiadomość edytowana przez: arti31 dnia 2008-04-25 19:26:45 ]

Sprawdź cewkę. Być może przedmówca szedł dobrym tropem. Najpierw sprawdź zasilanie. Na cewce są trzy przewody: plus, minus i impulsator. posprawdzaj czy coś. Jeżeli zasilanie jest i dalej nie ma oskry to mogę ci pożyczyć na próbę moją cewkę.

Arti niestety nie dostałem nic na gg, hehe wiem wiem sorki, byłem po prsotu skołowany i potrzebowałem pomocy jak to się mówi "na przedwczoraj"...prąd sprawdzałem miernikiem i jest napięcie...pompkę paliwka słychać...

cinus co za róznica który rok, napisałem MKV a wychodziły one 1990-1992 podejrzewam,że to wystarczy... (bo MKV miał tylko 1.4 na monowtrysku nie, czy 1.4 też na gaźniku, tak jak MkIV?)

obstawiamy z kolegą,że to własnie może być coś z cewką nie tak...pytałem się z ciekawości o cenę...w InterCars zaśpiewali 270zł

Myślicie ,że można kupić używke i pochodzi?

Dzięki chłopaki za odpowiedzi

[ wiadomość edytowana przez: trance dnia 2008-04-25 21:37:26 ]