MotoNews.pl

Co zrobić z tym fantem...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dzisiaj ku mojej uciesze wyciagnałem całe wnętrzez z essa (oprócz deski) wsyztskie poszycia wygłuszenia i maty...wszystko do gołej blachy...

całkowicie zmieniam wystrój wnetrza z szarego na coś ciemniejszego...po ogołoceniu essa z wszystkich plasticzków boczków i td, mojemu "zdumieniu" ukazało się coś czego nie chciałbym widzieć...mianowicie podłoga w jednym miejscu w okolicy mocowań przedniego fotela mówi mi mniam mniam...to samo wzdłuż progu za środkowym słupkiem (w 3d) oraz za przednim słupkiem na wyskości zawiasów drzwi...w podłodze ukazała się nawet mała dziurka...

Co z tym zrobić koledzy i kolezanki...smutno mi bo zawsze był zdrowy, spodziewałem się że keidyś to może mnie czekać...a że mam mieszane uczucia do rdzy to się pytam Was...

prawa strona gut nic nie je tylko lewa w tych miejscach koroduje... pomóżcie proszę

Generalnie na rdzę jest tylko jedna rada jeśli chcesz się z nią rozstać w tych miejscach - kątówka i nowa blach, a potem lakier i konserwa. Można stosować półśrodki które spowolnią rozrost ale na pewno nie wyeliminują rdzy (kortanin F, bitex itp).