cipong07 lübeck | Kupilem poltora roku temu Omege z instalacja OMVL.Wszystko dzialalo dobrze do marca tego roku.Nagle auto na benzynie i na gazie zaczelo sie dlawic przy przyspieszaniu.Wymienilem wiec kolektor wydechowy (byl nieszczelny),czujnik walu korbowego,sonde lambda,filtr powietrza,oleju i 2 filtry gazowe.Wracajac z Gdanska do Lübeck(BRD)samochod pracowal nierowno na lpg i spalil mi 100l gazu na 500km.Dodam ze na benzynie pracuje dobrze natomiast nagazie dlawi sie przy przyspieszaniu,na wplnych obrotach obrotomierz wariuje falujac,a gdy ruszam zachowuje sie tak jakby go zalewalo i czasami prawie gasnie.Ponadto zre gaz jak czolg.Bylem u gazownikow w Niemczech ale nie mieli wtyczki do podlaczenia do ukladu sterowania w mojej instalacji i nic nie zwojowali.Nie wiem co robic przy takim spalaniu gazu lepiej jezdzic na benzynie.Czy po wymianie sondy lamda nalezy zawsze regulowac sterowanie gazem czy jest jakas inna przyczyna , moze ktos ma jakis pomysl.
Dodam ze wymienilem tez swiece zaplonowe oraz przewody wys.napiecia oraz przeczyscilem przewody odpowietrzenia silnika i zawor krokowy z przepustnica.
Za wszelkie rady z gory dziekuje.
cipong07. |