Prośba o poradę

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam pytanie do Cromy1 i wszystkich znających temat posiadam octavie 1,6 2002 rok zagazowana w 2004 instalacja sekwencyjna, silnik bierze mi olej ok 1l na 15 tyś. wymieniana była listwa wtryskowa bo samochód kangurował na gazie, w tej chwili na gazie przy rozgrzanym silniku skaczą wolne obroty choć nie zawsze. Instalator mówi, że to wina sondy i tzreba ją wymienić bo ma problemy z ustawieniem odpowiedniej mieszanki ponoć właśnie przez tą sondę bo nie daje żadnych odzewów przy regulacji. Ostatnio zauważyłem też większe spalanie gazu, więc jakie mogą być przyczyny tych symptomów czy na prawdę to wina sondy czy może gazu czy instalacji

[ wiadomość edytowana przez: morte8122 dnia 2008-05-28 14:19:13 ]

może krótko. nie zawsze się sondę podpina. ona jest raczej w sekwencji wskaźnikiem dobrej regulacji. ale fakt jej złej pracy stwarza problemy z właściwym programowaniem bo sterownik samochodowy daje błędne sygnały do programowania kompa gazowego. ale jej zła praca nie zawsze z jej powodu wynika.

Cytat:
2008-05-28 14:13:37, morte8122 pisze:
Witam. Mam pytanie do Cromy1 i wszystkich znających temat posiadam octavie 1,6 2002 rok zagazowana w 2004 instalacja sekwencyjna, silnik bierze mi olej ok 1l na 15 tyś. wymieniana była listwa wtryskowa bo samochód kangurował na gazie, w tej chwili na gazie przy rozgrzanym silniku skaczą wolne obroty choć nie zawsze. Instalator mówi, że to wina sondy i tzreba ją wymienić bo ma problemy z ustawieniem odpowiedniej mieszanki ponoć właśnie przez tą sondę bo nie daje żadnych odzewów przy regulacji. Ostatnio zauważyłem też większe spalanie gazu, więc jakie mogą być przyczyny tych symptomów czy na prawdę to wina sondy czy może gazu czy instalacji [ wiadomość edytowana przez: morte8122 dnia 2008-05-28 14:19:13 ]