Wizyta w Agmie - foto story

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie zajmowali sie m. in. Opelkiem:

oraz naprawa spoilera...

To, Lasombra, ostrzezenie dla Ciebie.

Tu juz przymiarka mojej koncoweczki.

Nowy tlumik zamontowany.

Trzeba tylko pospawac...

No a prezentuje sie to tak:

Ptaszyna fatygowales sie do Poznania ?? Trza bylo dzwonic. transport i zwiedzanie, tudziez inne atrakcje gwarantowane.

I tak gnalem zaraz do Ostrowa a potem pod Lututow.

Fajnie Ptaszyna to wyszło, czy to jest "fi" 8 cm?, naprawdę zgrabnie wyglada, czy sama puszka też była z agmy? Patrzac na nazwijmy to warunki lokalowe firmy i spawanko "na aucie" mam nadzieje, że nie przełozy sie to trwałośći jakość roboty.
I jeszcze coś - jak udało się Tobie zrobić dokumentację fotograficzną - czyżbyś nie dostał propozycji by zostawić auto na jakiś czas i udać się do pobliskiego centrum handlowego na zakupy - bo podobno prawdziwi mistrzowie nie lubią jak im się patrzy na rece

Cytat:
czy to jest "fi" 8 cm?

Cholera, jak bede wychodzil to wezme miarke i sie dowiemy obaj... Tak, puszka z Agmy. Warunki lokalowe "pozyczone" bo Maciek roboty ma duzo na dodatek otwiera sklep tuningowy.

Cytat:
czyżbyś nie dostał propozycji by zostawić auto na jakiś czas i udać się do pobliskiego centrum handlowego na zakupy - bo podobno prawdziwi mistrzowie nie lubią jak im się patrzy na rece

Jak sie jest takim milym facetem jak ja to...

No cóż moge powiedzieć tylko jedno - zazdroszczę Ci ...i czekam kiedy mój tylni tłumik straci "szczelność', niestety na razie trzyma się dzielnie

a ja juz zastanowilem sie i postanowilem ze jak ten ktory mam mi sie przepali kupie nowy standart i dokupie sobie koncowke el-teca 120X80 prostokatna i to bedzie jazda nie wiem ale mi nei podobaja sie 10 cm koncowki naspawane na rurke ja juz ugadalem sie z wojtkiem lutomskim 9pozdrowienia wojtku) ze zrobi mi 45 cm koncoeczke za cena 30 wiec oplaca sie no nie???

Bardzo gustowne....
tylko jedno pytanie - czy to wszystko nie odpadnie z przeciążenia -
tzn. czy przy puszcze nie oderwie się na łączeniu??????
tak czy siak wygląda ślicznie......

Cytat:
mi nei podobaja sie 10 cm koncowki naspawane na rurke

Mnie tez nie ale robiac zdjecia pod pewnym katem...

Cytat:
czy to wszystko nie odpadnie z przeciążenia

Pojezdzimy, zobaczymy.

Ale nie powiedziałes najważniejszej sprawy ile to trwało , ile zapłaciłes i jakie wrażenia z jazdy (dźwięk, dynamika)...

Ja mam obecnie tłumik z Elteca przelotowo -komorowy z podwójna końcówką 75mm. Dynamika się poprawiła ale niestety zrobiło się troszke głośniej niż było...

Przede wszystkim nie mialo byc glosniej niz na serii i nie jest! To dla mnie najwazniejsze, na 2 miejscu dlugowiecznosc na 3 wyglad, gdzies pomiedzy osiagi.
Wrazenia z jazdy, mhy, poprzedni rozpadajacy sie IzaWit hamowal niewielkie osiagi silnika napewno bardziej. Kosztowalo 400zl. Z uwagi na raczej "kolezenskie" stosunki nikomu sie nie spieszylo, na miejscu bylem okolo 4h ale pracy oczywiscie na mniej czasu.

Prosze sprecyzuj za co te 400 Chyba nie za ta koncowke..tylko za calosc z tułmikiem + robocizna??... hm>>??

Cytat:
za calosc z tułmikiem + robocizna??

No i jeszcze koszt dojazdu...mimo gazu

Cytat:
No i jeszcze koszt dojazdu...mimo gazu

Tego dnia tankowalem po 1.15 i przejechalem 480km.
Do tego odwiedzilem przyjaciolke w Ostrowie, porobilem troche zdjec, naprawilem fotel a nawet pocwiczylem na dziabce kiedy panowie z tlumikiem sie meczyli... Nie bylo zle.

Tak, Ostrów ładne miasto i koleżanki pewnie też ładne tam mieszkają...przy tym koszty dojazdu to na prawdę mały pikuś.

I jeszcze musze coś dodać...nie chcę zakładac nowego topicu...wczoraj śmigneło mi 100 tys. km... zostało odtrąbione...a dzis esperak znów jeżdzi

W tej Lodzi to nie tylko ladne dziewczyny (W Lodzi i okolicach jest najwieksza przewaga populacji zenskiej w stosunku do meskiej) ale i gaz macie tani!!! W Krakowie jak po 1,4 zl (7.12.2003) to jest w miare...

Nic dziwnego w koncu Łódź to miasto włókniarek

Tzn 1.15 na trasie, np pod Lututowem (przy okazji po raz pierwszy widzialem dystrybutor, w ktorym mozna wklepac za jaka sume chce sie zatankowac i sam odlacza doplyw ).
W Lasku podobnie tanio a w Lodzi sam nie wiem, przy Geancie pewnie ze 1.23.

Kolo Szczecina tez taki widzialem, ale ja zawsze tankuje do pelna, zeby potem wiedziec kiedy musze zatankowac. Jezdze na licznik i przy 400 km zjezdzam na stacje.
Na poludniu kolo Rzeszowa po 1,35 zl/litr a im blizej Krakowa tym ceny sie pna w gore...