Sterownie elektryczne szyby.

« Poprzedni | Następny »
Witam mam taki problem, mam pełną elektrykę w Carinie '96 i od jakiegoś czasu, nie mogę podnosić swojej szyby, ponieważ naciskając przycisk nic się nie dzieje. Podejżewam, że mógł zaśniedzieć przełącznik lub coś nie łaczy. Wczoraj rozebrałem to ustrojstwo ale nie wiem jak dostać się do styków pod tym przyciskiem, a nie chciał bym spaprać czegoś przy demontarzu. Cały panel wyciągnołem, wtyke z zasilaniem też, nic tam nie znalazłem co mogło by nie łączyć. Zostaje tylko ten styk pod przyciskiem do którego nie mogę się dostać. Macie jakiś pomysł ??

Jak się pomęcze to czasami załapie i uda mi się ją podnieść, a teraz idą słoneczne dni i jak pomykać z zamkniętą szybą ??

a lubiłeś nim się bawić przy zamkniętej szybie ??

najczęściej to padają te od szyby pasażera albo drzwi tylnych
jak szyba jest zamknięta albo otwarta na maxa
pasażerowie często lubią się bawić tymi przyciskami
przyciskając je w tym kierunku w którym nie powodują ruchu szyby
wtedy przez wyłącznik płynie duży prąd i sie po prostu wypalają styki
u nas w poprzedniej carii to tylko właśnie ten przy kierowcy nie był wymieniany a reszta to albo nie otwierała albo nie zamykała z przewaga tego drugiego z tym że można było ja zamknąć panelem w drzwiach kierowcy

Link - klima pozostaje. Okna pozamykane a w środku auta antarktyda + 5 stopni

suchy - tym pasażerom to trzeba by paluszki poucinać

[ wiadomość edytowana przez: Kiinio dnia 2008-06-03 19:41:20 ]

pineski ponaklejać na przyciski, niech korzystają jak naprawdę potrzebne

Chodzi włąśnie o to że nikt nimi się nigdy nie zabawia, ponieważ to ja jestem kierowcą i zawsze jak ktoś zaczyna to blokuje i mam w du...pie.

Myślę że mogło coś tam przyśniedzieć troche w tym przełączniku ale nie za bardzo wiem jak wyjmuje się sam przycisk, ponieważ wszystko inne już w ręku trzymałem zostało mi tylko dostać się do styków pod tym przyciskiem i przetrzeć je papierem ściernym. Taki mam chytry plan a nie chciał bym czegoś połamać robiąc na siłę bo później będe musiał iść i kupić nowe od jakiegoś złomiarza co powie mi jak za buraki cukrowe.

Trzeba uwazac zeby krople wody nie kapały na ten panel sterowanioa jak albo spryskiwacz sie włącza przy otwartej szybie lub przy mocnej ulewie otwartą szybe ma. Jak woda w niego cieknie to potrafi sie druk przepalić i wtedy cuda sie dzieją z tym panelem. Ja tak miałem juz raz. Naszczescie lutownica w ręke i sie panel naprawiło .

-----------------
Wypożyczalnia kamperów Wrocław

« Poprzedni | Następny »