Chmulce 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam

mam bebny seria w dobrym stanie (bez rantów), z przodu klocki ferrodo, i jest tak. na stacji na rolkach wykazało ze lewa strona chmuje o połowe słabiej niz prawa, prawa przednia felga zrzułkła a swiezo malowana tak samo jak lewa a ona nie zrzułkła.i teraz pytanie czy to pompa czy moze tylko cylinderki???macie jakies pomysły od czego zacza czy od razu regenerowac pompe czy wymiana cylinderków załatwi temat??

dzieki

Stawialbym na cylinderki mialem podobnie kiedys...

moze zapowietrzony byc

Rozbierz cylinderki zobacz czy jakos sie nie zatarl przeszlifuj b drobnym pamieram sciernym jesli bedzie korozja i potems ie martw co z pompą bo np cylinderek mogl sie zatrzec i delikatnie dociskal klocek i odtego ngrzewalia sie cala felga i farba zzolkla. Taka jest moja teoria

Moim zdaniem to cylinderki na 100%. Zurzycie pompy obserwuje sie poprzez uciekanie podalu przy dlugotrwalym ciaglym naciskaniu. W twoim przypadku cyliderki przepuszczaja i dlatego ci jedna strona slabiej hamuje. Felgi Ci zzukly przez klocki ktore podczas scierania wytwarzaja taki pyl. Im drozsze klocki tym dym jest bielszy, a najtansze klocki zabarwiaja felge na ciemny popiul w ciagy tygodnia.

A ja proponuje wymienic cylinderek!! Nie mam przekonania do szlifowania!! A tak pozatym zgadzam sie z Dooh'em

witam pompa raczej nie ale cylinderki radzil bym wymienic ja mialem to samo az w koncu recznym musualem sie ratowac