MotoNews.pl

Polonez Coupe w Auto Świecie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zapraszam wszystkich miłośników "coupe" do cieplutkiego nr Auto Świata

Widziałem, czytałem...

Gratulacje!

moze skanik zanim kupie w kiosku

Poprosim o skan, szwabskiego kapitału nie bede finansował.

hehe a nie możecie sobie iśc do inmedio, kolportera czy innego empiku i poczytac??? ja nie mogę ale ten net rozleniwia

se poczytajcie

[ wiadomość edytowana przez: momik dnia 2006-05-08 14:15:11 ]

a ja nie musze kupować bo mam kiosek

Widziałem, czytałem i gratuluje.

PS. Wiesz może czy Legendy Motoryzacji jest to cykliczna pozycja w AŚ czy tylko jednorazowa.

cykliczna.

Cytat:
Auto Świat pisze:
Do dziś zachowało się 8 takich pojazdów

Jestem szczegolnie uczulony na tak niedokladne podsumowanie. Tego przeciez nie da sie jednoznacznie okreslic.

Nie zle Pudelek gratuluje takiego cudeńka.pozdro

może ktoś da skana

z innego forum

Rzeczywiście ciekawostka z tymi liczbami wyprodukowanych egzemplarzy - ciekawe skąd autor publikacji czerpał wiedzę ?

Cytat:
Dzisiaj wiemy o jednym zachowanym egzemplarzu Coupe z klasycznym przodem, który miał silnik 2.0 DOHC

Czyżby chodziło o auto Prędkiego? Z tym, że aktualnie nie ma już tam DOHC

Tutaj więcej o nim >>>

Dlatego artykule piszą, że "miał silnik 2,0 DOHC".
Natomiast co do klasycznego przodu borewicza to już nie byłbym tak do końca pewien, ponieważ równie dobrze może to być efekt dzwona - auto jeździło do 1985 roku w FSO (z tego roku jest pierwsza rejestracja), a wiadomo że tam nikt aut na próbnych numerach nieoszczędzał. Z tego co mi wiadomo, klasyczny przód widać tylko na zdjęciach rajdowych wersji. Moim zdaniem auto miało nosek. Kolor orginalny to kość słoniowa lub piasek pustyni - cięzko to ustalic bo kawałek blachy pochodzi z podwozia i jest dość mocno zniszczony.

Cytat:
2006-05-09 08:18:55, GDA pisze:
Czyżby chodziło o auto Prędkiego? Z tym, że aktualnie nie ma już tam DOHC Tutaj więcej o nim >>>

Ja to auto na 99% widziałem 7-8lat temu pod Mariottem, stanęliśmy przy nim z kumplem i byliśmy zdziwieni co to za cudak. Akurat podszedł do niego właściciel i odbyliśmy krótką rozmowę na temat auta Głowy nie dam że to ten egzemplarz, ale kojarzę podobną rejestrację (2x W w rejestracji WZW, WFW, WGW or something) , kolor i przeciętny stan wizualny auta, więc na 99% to musiał być ten egzemplarz.

Cytat:
2006-05-08 13:43:18, pudel pisze:
Zapraszam wszystkich miłośników "coupe" do cieplutkiego nr Auto Świata

Pozdrówka z osiedla obok (o ile nie zmieniłeś lokum)
zazdroszczę coupety , gratuluję artykułu

Cytat:
2006-05-11 02:22:10, SKRABER pisze:
Pozdrówka z osiedla obok (o ile nie zmieniłeś lokum) zazdroszczę coupety , gratuluję artykułu

Dzięki!
P.S
nadal Piastuff