MotoNews.pl
9 Skrzynia 2104 (215482/12) - NT

Skrzynia 2104

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam czytałem sporo na forum o mozliwości założenie skrzyni V biegowej od poloneza czy DF. A czy jest dostepna skrzynie V biegowa do tego modelu od łady bo słyszałem ze były produkowane łady ze skrzynią V biegową. I prosze o odpowiedz " czy dużo poprawiają sie osiągi ze skrzynią V biegową. dzieki

Cytat:
2008-06-25 16:00:55, mendalinho pisze:
witam czytałem sporo na forum o mozliwości założenie skrzyni V biegowej od poloneza czy DF. A czy jest dostepna skrzynie V biegowa do tego modelu od łady bo słyszałem ze były produkowane łady ze skrzynią V biegową. I prosze o odpowiedz " czy dużo poprawiają sie osiągi ze skrzynią V biegową. dzieki

witam ja zalecałbym zakup skrzyni V od fiata argenty lub od Łady 2107
a co do osiągów to można zauważyć ich poprawe ale i spalanie może sie troszeczke zmniejszyć.
Pozdrawiam i życze powodzenia w przeróbkach twojej Ładnej.
Marcin z Wałbrzycha

Osiągi takie same, spalanie takie same, hałas w trasie ciut mniejszy

to mnie zaskoczyliście myslałem ze osiągi sie poprawią przynajmiej na V biegu ze w trasie bede mógł jechać szybciej?

mysle ze vmax na seryjnym silniku osiagniesz na 4 biegu

planuje w niedługim czasie remont silnika moze podpowiecie mi jak niedrogo zwiększyć moc silnika. czytałem coś o planowaniu wału szlifie cylindrów nie zabardzo wiem o co z tym chodzi. Pewnie zwiekszenie mocy łaczy sie ze zwiekszeniem spalania pozdrawiam

ktoś niedawno ogłaszał że ma silnik troszke podłubany do klasyka tanio. to będize najtaniej

Cytat:
2008-06-26 09:34:28, mendalinho pisze:
planuje w niedługim czasie remont silnika moze podpowiecie mi jak niedrogo zwiększyć moc silnika. czytałem coś o planowaniu wału szlifie cylindrów nie zabardzo wiem o co z tym chodzi. Pewnie zwiekszenie mocy łaczy sie ze zwiekszeniem spalania pozdrawiam

może zamontuj dolot ze stożkiem albo zrób jak kolega z Klatov i zamontuj sobie WEBER-a.
pozdrawiam i życze owocnych przerubek

przenoszę do odpowiedniego działu