| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2008-06-14 13:55:39 Raczej tyle- pamietaj zeby amory miec od 2104(wzglednie innego kombi) a tuleje wymianiaj tylko te ktore musisz.
Jesli nic nie jest urwane oczywiscie. Przegladnij sobie przewody hamulcowe przy okazji, lozysk pewnie nei bedziesz musial wymieniac. - przy okazji wybebeszania tylu, mozna przyjzec sie korektorowi hamulcow. No ale moze przesadzam z tym - w koncu to nie zawieszenie. |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2008-06-15 11:25:56 Moze tuleja metalowo/gumowa skrzeczy. |
mendalinho Kandydat na Kandaydata LADA 2104 Olsztyn | 2008-06-15 21:56:49 Zpbaczymy w czwartek wjezdzam na kanał takze wszystko sie wyjasni .dzieki |
ironman4 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2106 Żyrardów | 2008-06-26 08:31:22 A wie ktoś może od jakiego auta podpasują na tył w 2106 sportowe sprężyny?? Bo nie mogę do łady takich znaleźć?? |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2008-06-26 09:56:29 Co to znaczy sportowe sprezyny ?
Ja mam z tylu: przednie polonezowe. Do 2106 tak samo podejda, bo to samo zawieszenie jest Pogadaj z Pawlem/Konradem co oni maja u siebie w 2103 - byc moze ze polonez truck.
W kazdym badzrazie, na pewno sa nizsze, i twardsze- a ha - ku[p nowe uzywki sa bez sensu. Widzialem wegierska lade, wlasnie 2106, z lpg(masa zbiornika) na uzywkach- i siedziala okropnie. A w ogole, to nie ten watek
|
ironman4 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2106 Żyrardów | 2008-06-26 11:00:18 No ja mam już założone od poloneza ale mam w sprężyny włożone te pierscienie gumowe. tylko jest kwestia że mam na każde koło z tyłu dystans ze 4 centymetry i mi trochę obcierało na oponach 175/70 R13 i dlatego te gumy włożyłem ale jak założyłem alufelgi czternastki i do tego opony 185/50/14 to już mi nigdzie nie obciera ale niemiło się po naszych drogach jedzie na takim profilu i chciałbym jakies twardsze spreżyny żeby nie wkładac tych gum bo mimo że bedzie twardsza ale te ugięcie bedzie miała a z gumami to tak jakbym jechał bez resorów. Ale jak wyjme tylko te gumy to na tych sprężynach które mam jak koło głębiej wejdzie to może gdzieś przytrzeć. |
mendalinho Kandydat na Kandaydata LADA 2104 Olsztyn | 2008-06-26 14:59:48 załóżod 2104 są do kombi wzmacniane powinno pasować a jak nie to daj do kowala to ci je wzmocni pozdrawiam |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2008-06-26 22:33:09 Jezu - 4 centymetry dystanse? to pudelko zapalek jak lezy, to na szerokosc ma z 3,5 centymetra - albo i wiecej.
Po co az takie ? Zle ET felgi ? Albo 9 calowe felgi masz ze taki dystans potrzebujesz ? Nie zakladaj od 2104 kombi ! Bo przestawisz geometrje tylnego zawieszenia- BARDZO - do tego pourywasz, albo tylko pogniesz amortyzatory. Zakladanie takich sprezyn, bez modyfikowania drazka panharda- tak aby byl nastawny(sruba rzymska sie to nazywa chyba) i bez innych amortyzatorow - mija sie z celem. WIEM co mowie, bo mialem taki zestaw - auto wygladalo jak taczki. Owszem, ciezary sie niezle pakowalo- ale jazda- tragedja- amory pokrzywilem - a geometrji nie byli w stanie ustawic, bo caly tyl byl przesuniety. Niestety konstrukcja zawieszenia z tylu, w klasyku, jest taka, ze im w gore tyl, tym caly most w prawo, a im w dol tyl, tym caly most w lewo(albo odwrotnie) No chyba ze banke z gazem masz ciezka, i myslisz ze siadzie- zapytaj Maximilana- bo zdaje sie on ma takie sprezyny u siebie w 07, zbiornik z gazem- ale zdaje sie rowniez plyte chodnikowa, czy worek z piaskiem, albo cementem Zapytaj, upewnij sie
|
ironman4 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2106 Żyrardów | 2008-06-27 12:19:38 Bo na takich dystansach mieszczę się w koleinach i tył mi nie pływa. a i w zakrętach ładnie się trzyma W sumie to powyciągam może te gumy tylko i stestuje co się bedzie działo. A felgi mam szerokość 7 cali bodajże albo 5 nie wiem dokładnie. |