Toyota starlet tylny hamulec

« Poprzedni | Następny »
Witam mam problem z tylnymi hamulcami w Toyocie Starlet ze 4 miechy temu wymieniłem szczęki i teraz ostatnio byłem na rolkach i stwierdził gostek że słabo biorą gdzie sie reguluje hamulec ręczny bo ten też trochę słabo bierze i jak można wyregulować hamulec nożny w szczękach tylnych kół układ jest odpowietrzony mam nadzieje że dobrze opisałem mój problem.Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc

Reczny reguluje sie przy szczekach. Jest tam śruba która trzeba wykręcić. A noznego to chyba nie. Jak nie hamuje to albo bebny wytarte, albo tłoczki pozapiekane i trzeba by było rozebrac i przesmarowac lub wymienic.

Dziękuję za odpowiedź i poradę spróbuję najpierw przesmarować tłoczki jak to nic nie pomorze to zostaje chyba wymiana tłoczków

Cytat:
2008-07-03 11:26:03, Borek34 pisze:
Dziękuję za odpowiedź i poradę spróbuję najpierw przesmarować tłoczki jak to nic nie pomorze to zostaje chyba wymiana tłoczków a jeszcze takie pytanko jaka powinna być grubość bębna lub średnica jego żeby wiedzieć czy nie wytarte za bardzo?

Co było ? co zrobileś ?

Witam tłoczki działają bez zarzutu podkręciłem śrubę na ręcznym przy szczękach ręczny działa teraz bez zarzutu a z tym nożnym będę wiedział dopiero jutro jak sprawdzę na stacji na rolkach ale nie wiem jaka powinna być grubość bębna lub średnica jego

« Poprzedni | Następny »