MotoNews.pl

Espero 2 (kolejna generacja)!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiem ze cenicie swoje autka, ale czy nie warto popuscic wodzy fantazji. Wszystkie dobre pomysly wydaja sie z poczatku glupie, malo realne, wytykane przez niedowiarkow i wysmiewane. Najwazniejsze jest tylko wsparcie innych. Mozna by wypuscic list motywacyjny do Daewoo lub Bertone o stworzenie kolejnej wersji Espero. Podobno nastepca nasego klubowego Espero jest nubira dla mnie to nie jest jego nastepca, dlatego jestem za rozpoczeciem prac nad Espero 2. Przyznacie ze technologia w w Espero 1 nie jest pierwszej mlodosci. Rzecza najwazniejsza jest napisanie wiarygodnego listu motywacyjnego najlepiej po angielski, umiem troche angielski, ale nie podejme sie takiego wyzwania, za malo znam angielski, napewno ktos z was zna angielski lepiej, niz ja, lub ktos z wszej rodziny czy znajomych. Najwazniejsze jest napisanie, kolejnym krokiem bedzie umieszczenie go na stronie klubowej, tak aby kazdy klubowicz mogl go sobie skopiowac i wyslac od siebie z wlasnego maila. Na stronie kolo listu powinny byc przynajmniej dwa linki do Daewoo (oczywiscie nie polskiej siedziby) i Bertone (projektanta Espero). Na tej stronie klubowej z listem powinna sie znalezc instrukcja po angielsku i polsku jak wyslac i do kogo list, bo przeciez wystarczy wyslac linki rowniez na zagraniczne forum i innych klubow Espero. Powinnismy wspolnie opracowac tresc tego listu (jak jeden maz), dlaczego jestesmy za wypuszczeniem Espero 2 itp. Jesli kochacie Espero to pomozecie, mozna to przyrownac do przecietnego polaka placacego sklatke na emeryturke, narazie ma prace, ale co zrobi na stare lata jak nie bedzie placil skladek. Nasza skladka jest owy list. Mam nadzieje ze rozumiecie przeslanie. Powiedzmy za 10lat wasze Espera prawie sie rozpadna (nie ma co ukrywac) dlatego trzeba wypuscic kolejne dziecko Espero. Nie zapytam sie "Pomozecie?" (Gierek), tylko mowie jesli kochacie Espero to nam sie uda!!!

Tak Tak Tak pomysł b.dobry
Nasze dzieciaki też za kilkanaście lat będą mogły mieć klub Espero 2 of.pl
Popieram i pozdrawiam.

cześć
ja tak sobie myślę patrząc choćby na linię nadwozia, że następcą esperka jest leganza ale to oczywiście moje zdanie
jeśli chodzi o espero II to nie sądzę żeby można było to zrealizować- co IM po zdaniu użytkowników??? mają swoją politykę i listy tego napewno nie zmienią, ale jak będzie więcej chętnych to oczywiście się przyłączam. No i cena ? Espero II musiałoby pewnie kosztować około 100000 zet! to jush nie dla mnie
aha, ale masz gadane! ( tzn pisane) podziwiam sprawność paluchów
pozdrawiam wicio

Wicio - to chociaż ludzi docenia (ich paluchy)

ktoś mnie nareszcie docenił
THX TORITO
pozdrawiam wicio

Taaaak, fantazja dobra rzecz i może być nawet tworcza ...
Ale wedlug mnie, Espero to juz "rozdział zamknięty" i nic tego auta nie zastąpi. Jest jedyny, niepowtarzalny i nie do powtórzenia
I nawet nie chcę, żeby był jakiś natępca Espero.
To podobnie jak z następcą VW "garbusa" !
New Beetle niby nawiązuje do wyglądu, ale daleko mu do "klimatu" jaki panował wokół starego "żuka".
Nie wyobrażam sobie nawet jak takie Espero 2 miałoby wyglądać, żeby to nie była jakaś "espero reaktywacja"
A na pewno Espero_ProSport_18CD nie miał na myśli po prostu wznowienia produkcji.
Albo puśćmy wodze fantazji i może ktoś potrafi opisać, a jeszcze lepiej narysować, jakie auto mogłoby być następcą Espero.
Może być z tego niezła zabawa

No nie Andrzeju po pierwsze można sobie wszystko wyobrazić ( gorzej z narysowaniem) nie sądzę też żeby nie można było wykreować nowej wersji naszej furki ( choć nie chciałbym takich pomysłów) aaale jak większość będzie kciała takiego listu to się przyłączę co by nie być posądzonym o konserwę
golfy mają jush IV generację a zwolenników I nie brakuje! itd, itp
pozdrawiam wicio

Ależ Witku oczywiście, że wszystko sobie można wyobrazić
I zgadzam się z Tobą w zupełności !
Tak, można produkować następne generacje aut, ale zawsze każda następna rózni się znacznie od pierwowzoru i nie o to chodzi, żeby to było cały czas to samo auto. Przecież bez zmian nie byłoby rozwoju
Chociaż ja wolę, żeby nie było następnej generacji Espero.
A przy okazji zobaczcie jak sobie Bertone wyobraża projekt nowego BMW Z8 ...

Na pewno bardzo ładny, ale dla mnie "bezpłciowy" ...

Nie zapomnijcie ze najlepsze modele pod wzgladem wygladu mialy kolejne generacje. Mozna przytaczac wiele modeli, Primera, Clio, Corolla itp. Co do starego garbusa to nie ma sie co dziwic, pierwszy model byl zrobiony wiele lat temu, nie szlo wypuscic na rynek auta z tamtej ery wiec zrobili samochod nowszej generacji. Jeszcze jedno w garbusie sa czesci krore w czasie produkcji byly produkowane z myslo o ich dlugowiecznosci, obecnie produkowane samochody, wlacznie z Espero maja czesci ktorych zywotnosc jest z gory planowana na ok. 5lat.
Jeszcze raz apeluje o napisanie listu, prosze popytajcie kogo mozecie.

Ty Andrzeju mozesz zostac przy Espero 1, ale nie odbieraj mozliwosci wyboru (miedzy starsza i nowsza generacja) innym fanom i milosnikom Espero, nie niszczcie naszych nadzieji!!!

Czyich nadziei? naszych czyli czyich?
a nowe wersje sąładniejsze ponieważ są NOWE!
z jednym wyjątkiem TTtka jako nowa wersja garbuska to w/g mnie wioska z zewnątrz. Wewnątrz suuupergood ale pojechane po leniuszku
tak uważam, moje zdanie
Espero II? jak powiedziałem jush jest (leganza) a że inaczej sie nazywa....
ale jak Ci zależy tio się do listu dopiszę
pozdrawiam wicio

Cytat:
2003-07-18 20:13:27, Espero_ProSport_18CD pisze:
Ty Andrzeju mozesz zostac przy Espero 1, ale nie odbieraj mozliwosci wyboru (miedzy starsza i nowsza generacja) innym fanom i milosnikom Espero, nie niszczcie naszych nadzieji!!!

Acha, wyszedłem na pierwszego "hamulcowego"
Swoje wypowiedzi traktowałem wyłącznie jako moje osobiste i daleko mi do niszczenia czyichś nadziei
Nikt mi takiego prawa nie dał !
A przy okazji pokażę wam auto, które na mnie robi ogromne wrażenie i to zarówno stara jak i nowa wersja (żeby nie było, że nie jestem za postępem) Ale według mnie ta nowa wersja Mustanga jest więcej niż godnym następcą tej starej, nic jej (starej) nie ujmując ... Właśnie tak wyobrażam sobie remake klasyki.

Tak więc ja na pewno zostanę przy Espero 1, ale młodzi niech walczą !!
Będę się przyglądał z życzliwością bez "hamowania" ...

Po pierwsze Kolego nie odbieraj możliwości wypowiedzi!
Po drugie Twoje osobiste zdanie nie musi byś zdaniem wszystkich ( nie zawłaszczaj sobie wszechprawdy)
Po trzecie każdy ze swoją furką może zrobić CO CHCE
Po czwarte hm.... straszna burza w wawce
pozdrawiam wicio

Cytat:
2003-07-18 20:50:33, witoldnowak pisze:
Po pierwsze Kolego nie odbieraj możliwości wypowiedzi!
Po drugie Twoje osobiste zdanie nie musi byś zdaniem wszystkich ( nie zawłaszczaj sobie wszechprawdy)

Oj, Witek, chyba niedokładnie czytasz moje wypowiedzi
W związku z tym zacytuję samego siebie:

"Swoje wypowiedzi traktowałem wyłącznie jako moje osobiste i daleko mi do niszczenia czyichś nadziei
Nikt mi takiego prawa nie dał ! "

Sorry ...

Możecie podać mi namiar na dealera, od którego macie taki towar ?

ty to piszesz na powaznie????

Zoltar, jaj se nie rob!!!

Cytat:
2003-07-19 00:37:50, Espero_ProSport_18CD pisze:
Zoltar, jaj se nie rob!!!

A jak nazwać ten temat ?

Myslalem ze mozna z wami jakos po ludzku... ale sie zawiodlem...

jak zwykle Zoltar jesteś mistrzem ceremoni "robienia jaj"!
"...podać mi namiar na dealera(...)" - nieźle, Stary!