Problem z Toyotą Rav4

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mój znajomy przestawiał synowi samochód (Toyota Rav4 z zeszłego roku, wersja bodajże D-4D) bo potrzebował wyjechać swoim autem, no i wszystko było ok. Kiedy natomiast chciał wjechać samochodem na swoje miejsce, to już nie odpalił. Robił wszystko to co zawsze a auto nie reagowało przy wciskaniu startera, pojawiła się natomiast ikonka czerwonego trójkąta z wykrzyknikiem. Jego syn jest za granicą i nie można się z nim skontaktować, a samochód jest potrzebny. Chcę spróbować pomóc koledze nim zasięgniemy pomocy z serwisu, bo może to jakaś głupota. Jeśli ktoś wie jak rozwiązać ten problem, albo ma w ogóle jakieś sugestie to będę wdzięczny za pomoc.

P.S. Co oznacza ta ikonka?

Przez telefon dowiedziałem się więcej szczegółów. Normalnie na starterze zaświecała się zielona kreska. Natomiast teraz po wyłączeniu blokady skrzyni biegów kiedy normalnie ta zielona kreska się zapalała, zapala się teraz czerwona i pojawia się napis - wujek nie zna angielskiego ale z tego co mówił doszedłem że jest to taki napis: press pedal. Przy czym naciskał pedały i nic to nie dawało.

Temat nieaktualny, poradziliśmy sobie już.