Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Mariann Forumowicz Vectra B Słupno | 2008-08-01 15:33:04 Witam!
Mam problem, ponieważ zapala mi się 1 raz na 1 uruchomienie samochodu komunikat REMVOERINGEN i po chwili gaśnie. Wyszukałem, że jest to komunikat o zużytych klockach hamulcowych ale klocki są OK /tarcze też nie mają dużych progów/ i czy wtedy nie powinien on wyświetlać sie cały czas? Dodatkowo zapala mi się kontrolka ABS-u tak samo jak powyższy komunikat. Po podłączeniu pod komputer wywaliło jakiś błąd o za niskim napięciu /niestety nie pamiętam nr, ale dał sie skasować/. Auto to VB 2.0 DTI 101KM Spotkał się ktoś z czymś takim? Dziękuję za wypowiedzi i pozdrawiam. [ wiadomość edytowana przez: NAZAR dnia 2008-08-04 08:22:24 ] |
![]() jan_10 Pełnoprawny Klubowicz Forester 2.0 turbo w ... Poznań | 2008-08-02 00:15:46 Komunikat jeżeli zaczął sie pojawiać to pozbyć się go można ponoć dopiero przy wymianę tych ze czujników koszt około 25zł ... za sztuke (po lifcie był ponoć jeden).. Komunikat dotyczy się klocków hamulcowych.... A pojawia się prawidłowo tzn na początku po odpaleniu auta i po zgaszeniu.. |