Ja spaliłem na jednej już dwa silniczki i teraz spowrotem bede wracał do tradycyjnych dwóch wycieraczek bo rezygnuje z "dupowoza" i robie z niego rajdówke.

To by wycieraczka wracała do pionuto jest najprostrzą sprawą.Wystarczy odpowiednio ustawić.
Ja u sibie zrobiłem jedną wycieraczke na podstawie tego artykułu:
"Oto mail,który dostałem od jednego kolesia,oto on:
Witaj!
Fotek nie mam, ale jak pomaluje autko to na pewno będą na stronce
A oto opis jak to zrobić
Dotyczyczy Poldków od MR 78 do MR 91-nie wiem jak w nowszych L
Przede wszystkim musisz zdemontować stary napęd wycieraczek, odciąć od silnika wycieraczek zaczep pierwszej wycieraczki (
ode mnie: jak go utniesz to dorób inny od tylniej strony silniczka i przykręć całość tak by się solidnie trzymała. Jak tego nie zrobisz silniczek Ci będzie latał i będzie dupa! Tylko dorób go tak by Nic nigdzie podczas pracy nie zachaczał.Jat to rozbierzesz to będziesz wiedział o cdo mi chodzi), odkręć osłonewlotu powietrza do nagrzewnicy, zrobić dziure na pośrodku poszybia. Problem pojawia się przy robieniu otworu we wzmocnieniu podszybia – ciężko tam dojść. Poradziłem sobie młotkiem i przecinakiem. Trzeba to zrobić dokładnie,bo inaczej ten mechanizm będzie się tam blokował!!! Potem wszystko zabezpieczyłem antykorozyjnie

(
ode mnie: lepiej to zrób-ja nie zrobiłem i żałuje... Po 3 miesiącach wyszła rdza.) Teraz najważniejsze: żeby wycieraczka zgarniała całą szybe (czyli 180 stopni) trzeba przerobić silnik wycieraczki a dokładniej ten kawałek, do którego przyczepiony jest cały mechanizm-używając klucza 13 (
ode mnie: W malcu klucz 10) odkręcasz od silnika ten krótki kawałek na który złożony jest mechanizm i musisz dorobić dłuższy o takim samym zakrzywieniu żeby o nic nie haczył (
ode mnie: i tu mi chodziło z tym mocowaniem). Metodą prób i błędów doszedłem do tego, że optymalna długość to około 6-7cm (
ode mnie: w malcu kilka cm mniej,ale ja nie pamiętam ile-chyba około 45mm,ale pewny nie jestem).Na końcu wkręciłem po prostu śrube czwórke. Jeżeli chodzi o sam mechanizm, to przeróbka polega na odpowiednim dobraniu jego długości. Cały mechanizm trzeba podłączyć do PIERWSZEGO zaczepu wycieraczki (patrząc od silnika tego od lewej) i zaczepić sworzeń, który będzie na DOLE (orginalnie do niego jest przyczepione ramię od drugiego zaczepu wycieraczki). Aha! KONIECZNIE MUSISZ WYJĄĆ TĄ PLASTIKOWĄ TULEJKĘ Z KOŃCA MECHANIZMU OD STRONY SILNIKA – inaczej wycieraczka będzie Ci się blokowała. Luzem się nie przejmuj – nie powinno wylecieć. Ewentualnie przy zacinaniu trzeba tą dziurę po tulejce jeszcze lekko powiększyć pilnikiem iglakiem."