| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Rafael_Black SYMPATYCZNY GOŚĆ ŁADA SAMARA Rzeszów | 2008-08-13 12:37:33 Ktoś chyba opisywał podobną awarię tak mi się zdaje, że to było w czyjejś trójce... Chyba mu przeskoczył paske na rozrządzie czy cos takiego. Ja się niestety na tym kompletnie nie znam.
A co do gaśnięcia na benzynie po dłuższej jeździe na LPG. Też tak miałem, tylko że u mnie to trwało tylko chwile, i po kilku kilometrach ustało (zabrudzenia czy cos). |
andrzej_krakow (S) MEGA ŁADZIARZ Złom 2105 aktualnie Warszawa | 2008-08-13 13:10:56 Sprawdz czy masz dokręcony gażnik do kolektora. |
janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2008-08-13 19:54:05 A jak przełączysz an gaz to tak samo jest? |
zax ŁADZIARZ była LADA 21072 '88 Konin | 2008-08-13 21:51:09 hej a czy przypadkiem nie jest tak że auto miałeś ustawione na gaz a jak teraz chciałeś na benie pojeździć to ci po prostu zalewa i nie pali na wszystkie gary ? zapłon przestawiony, dostaje bene i zalewa się !
Sprawdź swiece |
mendalinho Kandydat na Kandaydata LADA 2104 Olsztyn | 2008-08-13 22:11:27 Jak dałem reduktor do reklamacji to koleś mi go wyjął ja przestawiłem przełacznikiem na bene i pojechałem |
janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2008-08-13 22:23:30
Kopnij w dupe mechniaka i sam zacznij naprawaic ten samochod. Z jezdzeniem poczekaj az reduktor zrobią. Jak na gazie tez będzie źle to sie martw |
Rafael_Black SYMPATYCZNY GOŚĆ ŁADA SAMARA Rzeszów | 2008-08-13 22:51:47 U mnie za planowanie nowe uszczelki (materiał + robocizna) mechanik chciał 250zl, ale sprawdził ciśnienie i było ok więc nie musiałem tego robić... |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2008-08-14 00:00:43 Objawy jak by swiece byly wajchniete- jak sie nagrzeje, moze detonowac - dajac tym samym wrazenie lepszego chodzenia. Swiece bym wymienil(kable tez) ale o tym wszystkim zdaje sie ze Ci pisalem juz dawno.
Zmierz cisnienie w cylindrach - dowiesz sie czy nie sa wypalone gniazda zaworow/wzglednie zawory- bena ktora mozna kupic na stacji, teoretycznie nie nadaje sie do lady do ktoregos tam roku- sa opinie ze do 90 lat-produkcja, a wyzej(mlodsze) juz mozna sa i inne opinie. Poogladaj kopulke od srodka - wymien. Ceny kosmiczne- jesli sam sciagniesz glowice - i oddasz do planowania/ docierania gniazd- wyjdzie taniej- pytanie czy sie podejmiesz tego. Ja zmienialem uszczelke pod glowica w czechach pod tesco- to prawie ta sama robota- bo reszte robi specjalistyczny zaklad
A i byc moze jest tak, ze jak reduktor od gazu wyjeli, to nie zaslepili weza i ciagnie lewe powietrze jak juz napisano tu - choc w sumie nie wiem czy w ladzie mialo by to az takie znaczenie na benzynie. Na gazie- owszem lewe powietrze to -le masakr raz ktos sobie wycial puszke filtra - na otwarta i nagle mu lada przestala jezdzic na gazie- podkrecil gaz, ale jak sie zorientowal ze zlopie 20 litrow, to przyszedl odkupic odemnie puiszke- ja mam dellorto i jej nie potrzebuje
|