Silnik dlawi i szarpie na gazie-pomocy!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam szanownych forumowiczow.
Postanowilem napisac na forum,poniewaz mam problem z gazem w mojej skodzie favorit.Mam tu zalozona najprostsza instalacje podcisnieniowa pierwszej generacji na gaznik firmy Zavoli.W zasadzie od 4 lat,bo tyle juz dziala ta instalacja nie mialem z nia wiekszych problemow (wymiana filtrow do gazu,regulacje) te sprawy byly przeprowadzane na biezaco.
Problem polega na tym,ze od kilku dni silnik nie pracuje na gazie tak jak dotychczas.Na benzynie pracuje bardzo dobrze,ladnie przyspiesza,nic nie dlawi ,nie szarpie.Kiedy przelacze na prace na gazie to tylko przy ruszaniu i rozpedzaniu na poszczegolnych biegach tak od 800-2500 obr/min zaczyna szarpac i dlawic sie,nie mozna przyspieszyc,ale powyzej tych obrotow idzie juz rowno mozna przyspieszac nic nie szarpie i nie dlawi.Na wolnych obrotach pracuje ladnie.
Poniewaz mialem kiedys podobny problem,to wtedy 1,5 roku temu wymienilem przewody zaplonowe i wszystko wrocilo do normy.Teraz tez tak zrobilem,ale nic to nie pomoglo.Wymienilem rowniez swiece zaplonowe,ustawilem szczeline na swiecach,wyczyscilem palec rozdzielacza i kopulke,ale nic to nie pomoglo.
W czym tkwi problem .Na benzynie pracuje bardzo dobrze,na gazie juz nie.
Prosze o powazne porady co zrobic,moze ktos mial podobny jak Ja problem.
Z gory dziekuje wszystkim ktorzy zechca podzielic sie ze mna swoja wiedza i doswiadczeniem .