Regulacja gaźnika w samarce

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy zna ktos jakis chlopski sposob,zeby mi to objasnic - chcialbym to sam zrobic Bez analizatora spalin itp. itd. - izbrojony w srubokret i ksiazke, ktora opisuje, co gdzie jest, ale nie mowi, ile razy czym trzeba pokrecic

Pozdr i z gory dziekuje za wyczerpujace odpowiedzi

BIeg jałowy niby jakoś sam ustawisz. Trzeba to zrobić na ciepłym silniku. Do regulacji biegu jałowego służy taka śruba z plastikową nakładką. JAk staniesz z przodu auta to znajduje się z tyłu gaźnika po lewej stronie. Ta druga śrubka od składu mieszanki jest zagłębiona i powinna być zabezpieczona jakimś "klajstrem" przed samoczynnym rozregulowaniem. Ale to ustawia się na analizatorze spalin. Są tacy co ustawiają na wyczucie ale jak wtedy wychodzi emisja spalin ?

Czyli niestety nie poradze sobie sam Boje sie,ze tylko jak zaczna mi krecic,to juz kopa nie bede mial hihi
Pozdr i dziekuje

Cytat:
2004-11-08 17:20:15, MikeB pisze:
Czyli niestety nie poradze sobie sam Boje sie,ze tylko jak zaczna mi krecic,to juz kopa nie bede mial hihi Pozdr i dziekuje

jeśli chodzi o regulację obrotów jałowego biegu to niewiele ryzykujesz, musisz tylko pamiętać, że kręcąc zgodnie z ruchem zegara zwiękrzasz obroty

Sam juz nie wiem, czy w ogole krecic cokolwiek, spala mi 10 po miescie i podobno - jak moj tata mi mowi tyle i silnik 1.3 moze palic - ale po tym jak mi czlonkowie klubu napisali,ze jak dusza, to spala 6, to juz sam nie wiem.. krecic, czy nie krecic, o to jest pytanie
Pozdr

Jak pojedziesz na analizę spalin to i tak ustawisz wtedy bieg jałowy. Może się opłaci wydać na regulację /ile?/ i spadnie zużycie paliwa. Sprawdź świece, kiedy był wymieniany filtr powietrza i paliwa. Sprawdź też czy koła nie są przyblokowane przez hamulce.

Swiece mam sportowe bosha - zalozylem je miesiac temu
Kola tez nie sa blokowane i filtry tez zmienialem
Nie wydam na regulacje nic, chociaz chcialbym
Napewno sie oplaci poregulowac,bo spala mi jak smok ostatnio Musze tez rzucic okiem na caly uklad,bo ta benzyna jakby mi wyparowywala z dnia na dzien Ale zadnej kaluzy nie ma i raczej stan od wyjscia do kolejnego wejscia nie rozni sie A pojechalem do centrum to 1/4 baku poszla
Pozdr

Regulacja sie zakonczyla tym, ze juz nie mam pisku z 1 na 2

Pozdr

Cytat:
2004-11-12 15:52:55, MikeB pisze:
Regulacja sie zakonczyla tym, ze juz nie mam pisku z 1 na 2 Pozdr

Szkoda. Sprawdź jakie wyjdzie spalanie. Tylko niepróbuj robić pisków na siłę. Albo jedź na poprawkę regulacji. A jak z kątem ustawienia zapłonu.

Wszystkiego sie pewnie dowiem za tydzien i jeszcze raz zostanie moze ustawione
A to byla BESTIAhehe Ale skoro nie mam gazu, to chce pojezdzic na takich ustawieniach i sprawdzic srednia spalania

Pozdr