PROBLEM!!! Filtr kabinowy Corolla 1,6 G6 2000r.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie do osób dobrze znających budowę corolli E11, a mianowicie, gdzie w tym konkretnym modelu znajduje się filtr kabinowy/przeciwpyłkowy,bo zakupiłem takowy i nie mam zielonego pojęcia gdzie się znajduje. Czyszcząc klimę w ostatnim czasie gość,który to robił, powiedział mi,że w miejscu gdzie powinien być jego zdaniem ten filtr nie ma go, czyli pod półką przed pasażerem z przodu. Jeśli ktoś wie gdzie mam go szukać proszę o pomoc.
Dzięki

[ wiadomość edytowana przez: dziki-czlowiek-z-azji dnia 2008-09-23 17:13:29 ]

filtr kabinowy faktycznie znajduje sie pod schowkiem pasazera, treba wyciagnac takie 4 wciskane koleczki i filtr wyciagnac do dolu.
Musisz zapuscic zurawia pod pulke widac tam wszystko.

Dzięki za info zastosuje się do porady!!!

To prawda, filtr znajduje się pod schowkiem, tam gdzie pasażer trzyma nogi, więc robi się to na klęczkach i pozginany. To taka cienka listwa przykręcona 4 śrubkami z plastiku, a filtr aby wyciągnąć lub potem włóżyć musisz przekręcić w lewo (tak jakby złamać, bo składa się on z chyba 3 części filtrujących).

Dzięki dziki-toy za info,może jutro zabiorę się do wymiany filtra.

Cytat:
2008-09-25 20:25:59, dziki-toy pisze:
składa się on z chyba 3 części filtrujących).

Tak dokladnie a wygladaon tak:
http://sklep.intercars.com.pl/9935325643578/3355fhh65/show_pic.php?pro=55&artnr=3914161715131315&pic=0&lang_id=PL

W IC maja HERTH+BUSS JAKOPARTS po 57,84,
JC Premium za 45.27
i Knecht-a za 86zł , który wybrać bo tez bede kupowal za miesiac ??

Dziś wymieniłem kabinowy na MANN FILTER CU2015 (stary już czarny jak smoła był) i w środku Mann'a jest instrukcja montażu ze zdjęciami. Dodatkowo jest grubszy od japońskiego (nieoryginał) i kosztuje tylko 68PLN.
Pozdr.

Ja w przyszlym miesiacu wymieniam i chyba kupie jakis dzapanes a MANN to to samo chyba co knecht, inaczej mowiac.

No nie wiem ale chwalą