Avensis 1997 4A-FE nie chce zapalić

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Po wczorajszej jezdzie zaparkowalem auto.Dzisiaj pale zapalil na 2 sekundy i zgasl.probuje palic -zapala jakby na 1 sekunde i gasnie -czuc paliwo co to moze byc?ostatnio zmienilem swiece na "iskry"do gazu zrobilem okolo 100 km.Palenie zawsze na benzynie Toyota avensis silnik 4a-fe.Prosze o pomoc.Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2008-11-06 22:41:38 ]
[ powód edycji: temacik ]

Wygląda na zablokowany immobilaiser.

Ktory rok prod??

Witam rok prod 97-pierwsze modele jakie wyszly

Bardzo to dziwne .Zaparkowalem w garazu chwile stala po okolo godzinie wszedlem i przesuchalem plyte na sprzecie grajacym- bez uruchamiania silnika,chwile grzebalem w schowku wyciagajac plyty(moze tam sa jakies kabelki)-to tyle faktow.Pozdrawiam

Bigelektron!!!Jestes genialny!!Zrobilem tak jak mi doradziles i zadzialalo.Prosil bym jedynie o wytlumaczenie dlaczego tak sie stalo bym wiedzial na przyszlosc .Prosze o info.Jeszcze raz chyle czola.Bardzo ,bardzo serdecznie pozdrawiam

Cytat:
2008-11-07 08:27:55, tomks pisze:
Bigelektron!!!Jestes genialny!!Zrobilem tak jak mi doradziles i zadzialalo.Prosil bym jedynie o wytlumaczenie dlaczego tak sie stalo bym wiedzial na przyszlosc .Prosze o info.Jeszcze raz chyle czola.Bardzo ,bardzo serdecznie pozdrawiam

Cud???
Czasem tak sie dzieje tylko w tym modelu...i nikt niewie dlaczego i kiedy.

[ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2008-11-07 12:32:51 ]

W czym był problem?

"Sprobuj zrobic tak...
Zmostkuj drutem w diagnozlaczu w gornym rzedzie 4 pin od lewej z 4 od prawej w dolnym rzedzie,potem wlacz zaplon kluczem master (czyli tym z przyciskami lock unlock) na 30 minut lub wiecej , ale ani minuty krocej,i uruchom silnik.Potem wyjmij zwore. "-Tak mi doradzil Bigelektron.Tak zrobilem i wszystko jest super- auto chodzi tak jak przed usterka.To prawdziwy Specjalista.Jeszcze raz dziekuje.Jesli to typowa usterka to mysle ze warta zapamietania dla innych.To naprawde wielki klopot gdy nawet nie mozna podjechac do mechanika.Pozdrawiam

Cytat:
2008-11-07 18:26:46, MisiekII pisze:
W czym był problem?

Rozsynchronizowany komp silnika z kompem immo