| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kleeb TOYOTA DRIVER Carina E Legionowo | 2008-11-05 18:04:26 Witam ponownie
Rozgrzebując kolejne części, w celu dostania się do pompy wody, zdjęłem 3 paski. I teraz mam pytanie. Jakie to są paski. Napędu alternatora, wspomagania kierownicy i jeszcze jeden, od rozrządu do pompy. Jakie mają oznaczenia?? A w piątek mam nadzieję zacząć składać wszystko do kupy. Może żadna część nie zostanie. Gwoli ścisłości. Silnik 1.6 4A-FE Perzan miał rację. Nie ma połączenia rozrządu z pompą. Ale żeby zdjąć pompę, trzeba rozkręcić obudowę rozrządu. Pozdrawiam EDIT: Juz jeden rozgryzłem. 5PK970. To jest ten największy. Zostały dwa mniejsze. EDIT: Kolejny rozgryziony. 3PK628. Został jedne do rozgryzienia. I jest to chyba 4PK868 No i mam kolejne pytanie. Czy ktoś wie jakiej firmy jest uszczelka dekla zaworów?? Bo żeby zdjąć pokrywę rozrządu, musiałem zdjąć osłone zaworów. No i ta uszczelka za ciekawie też nie wyglądała. [ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2008-11-05 18:07:01 ] [ powód edycji: Nie pisz dwóch postów jeden po drugim, używaj edycji ] [ wiadomość edytowana przez: kleeb dnia 2008-11-05 18:18:32 ] |