No I Jest - Nowy Nabytek MV6 w Manualu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
..I stało sie. Wczoraj przyjechałem od Rafała (Konin nie jest aż takie piękny, ale mieszkanki zdecydowanie - nieprawdaż ) - a że droga powrotna wiodła przez A2 - miałem okazje troche pocisnąc, całkiem całkiem, ale dohamowanie do 90 zdecydowanie wpłyneło na zamówienie nowych tarcz Brembo + Klocki .. Dojechałem do domu, opłukałem na BP, zatankowałem co by nie poszła głodna spać.. Rano widać że coś jej sie sniło bo popuściła troszke na glebe, ale uszczelke sie zmieni pod michą i bedzie lala.. Zadymiło, łotpaliło i ruszyłem z synkiem który w pierwszej kolejnosci zatroszczył sie o kaseciaka - i kaseta sie zakochała bo wcale nie chce wyjść, a jako że jestem tolerancyjny - nie będe im zbytnio przeszkadzał..

Pierwsze zamówienie do Mariosa juz poszło, z lakiernikiem jestem umowiony na połowe lipca o ile żona nie wymyśli czegoś co jak zwykle mnie zaskoczy (tragedi nie ma i szału też ale musi być ładnie pięknie zwłaszcza że na punkcie lakieru mam obsejse wiekszą niż na punkcie spalania i takie tam, a przy okazji nowych gratów lakierowanie będzie konieczne.

..Po niedzieli mam chwile wolnego to moze zrobie zdjęcia juz z pierwszymi zmianami

Generalnie jest to moja pierwsza B co nie zmienia faktu iz A jest dla mnie sentymentalna

PS: Rafał - szpera całkiem nie potrzebna, zawieszenie sztywne i niskie co zaowocowało całkiem fajnie.. Ale nie w tym celu i nie do tego owa B.. Ma być rodzinnie i ładnie

Zdjecia Rafała ale w dniu zakupu poza kilkoma robalami itp niczym sie różnią z dniem wczorajszym:

Przy okazji do sprzedania AutoBra, Lampy przednie soczewkowe "DEPO", Alufelgi z Oponami - Info na PRIV.

[ wiadomość edytowana przez: AndrzejMT dnia 2008-06-19 23:08:34 ]

jest ładnie - będzie piknie

powodzenia

No proszę obniżona utwardzona i rodzinna to jest to!

Fajna furka - gratululuje tylko ZDEJMIJ TĘ CERATE Z PRZODU - to obciach nad obciachy miałem to i zasyfiłem całą maskę z przodu ledwo ją odratowałem i wywaliłem do fajansu tę ceratę....powaznie to kicha z miodem a nie żaden design motoryzacyjny

Zgadzam się z zupper cerata ffeeeee

Pogratulować zakupu, oby jeździła długo i bezkorozyjnie

PS
A co do wątpliwej urody ozdabiacza:

Cytat:
2008-06-20 17:53:09, zupper pisze:
tylko ZDEJMIJ TĘ CERATE Z PRZODU - to obciach nad obciachy ....powaznie to kicha z miodem a nie żaden design motoryzacyjny

Cytat:
2008-06-20 18:53:21, michals24pisze:
Zgadzam się z zupper cerata ffeeeee

O ile czytam uważnie to Andrzej już się ceraty pozbył

Teraz 7gsi będzie się nią cieszył

Cytat:
2008-06-20 19:48:39, kieleczek pisze:
O ile czytam uważnie to Andrzej już się ceraty pozbył Teraz 7gsi będzie się nią cieszył

hehe, jak juz jest kontrowersyjny kolor auta - to trzeba zadbać o równie kontrowersyjne dodatki

może jeszcze dam czarne pasy ala Viper...?

"7gsi" zgadał się z "zupper"
jeden ponarzekał żeby drugi mógł kupić

Ze sie tak lamersko spytam: po co jest ta szmata na masce ?

Cytat:
"7gsi" zgadał się z "zupper"
jeden ponarzekał żeby drugi mógł kupić

Czyli i ja w tym pomogłem

Cytat:

chyba po to żeby maska szybciej zgniła -po nic innego tuning to żaden

Cytat:
2008-06-20 22:45:40, Vino pisze:

tutaj fachowo;
tutaj niefachowo

a tak wyjdzie - tylko na zółto

sorki Andrzej, koniec OT.

Inaczej żeby nie mieć takiej maski jak Brutal

..Generalnie ta AutoBra ma sens, być może ale mnie jakos sie nie widzi dlatego zaopiekował sie nie 7gsi

Po wstepnych ogledzinach wczoraj:
Tylnia prawa reperaturka wstawiana byla kiedys tak ze szczelina miedzy kołem a blotnikiem jest 3 razy wieksza niz po lewej.. Prawa lux, lewa kiszka.

Wczoraj zakupiłem listwy od FL, uszczelke pod miske, swiezy olej, filtry, komplet żarówek i inne pierdoły zwłaszcza do odswiezenia wnetrza. Dzis jade po obudowe filtra powietrza - bo moja jest skrecana na blachowkrety

Po niedzieli jak znajde chwile wolnego zmieniam przednie heble, przywracam do życia ręczny i biorę się środek.

..Z nowym tygodniem zapał, a co za tym idzie >> wielkie sprzatanie itp.. Na pierwszy ogien poszły brakujace spinki, dokrecanie , przykrecanie - i wszystko jak narazie wewnatrz auta.. Potem tylko prysznic, wosk, czysczenie skóry, plastików, odkurzanie, konserwacja i takie tam.. Generalnie do 21 się zeszło.. Na sympatyczne zakonczenie dnia i lepszy sen nie co PB sie wlało .. Trzeba jeszcze uprać podsufitke, przesmarować rolete i odgrzynic klime i to bedzie na tyle jak narazie jesli chodzi o środek..

No i żeby nie było odpicowana Omega bardzo prosze:

..Słuchajcie mam do kupienia bardzo fajnych 18" z tym że 5x112 - śruby pływające - co sadzicie? Pakować sie w takie łajno czy czekać cierpliwie na odpowiedni rozstaw?

PS. A moze ktoś ma do sprzedania np. POSTERT?

Ja mam felgi na 5x112 dezent zadnych problemów z tym miałem. juz droga lamaga na tych felgach jezdzi.

Podchodzą spokojnie.
Endriu te felgi co ma Danielowy to przecież są 5x112.
Miałem je na 2 omach i nie było problemu.

..Dziś od samego rana otwierałem wszelakie rude, szpecące rany - potraktowałem je szlifierka, odtłusciłem a na koniec nullBRUNOX - naprawde rewelacyjny środek na bazie żywicy epoksydowej. Ruda zdecydowanie sie jej boi - a w efekcie w poprzedniej Omedze - po zimie pod chmurka na wiosna było to co przed zima .. Po niedzieli pryszczyca zostanie zakamuflowana w kolor. Ogarnołem troche haos pod maska:
- obudowa filtra powietrza poskrecana na srubki
- kilka brakujących spinek
- zmieniony płyn w ukł. wspomagania (Zalałem GM)
- soczewki DEPO ustąpiły miejsca Helli - które za kilka dni dostana czarne środki

Przy okazji zdjołem zew. uszczelki szyb - i o dziwo znalazłem tylko dwa niepokojace burchle - szlifierka i brunox

No a przy okazji że dzien był dość zaskakujący na swoim miejscy wylądował nowy schowek (w starym ułamana był uchwyt) i osłona słoneczna pasażera (żona marudziła ze nie ma klapki na lusterko )

Po niedzieli jak tylko to wszystko ogarne zrobie zdjecia - rodzinnej niskiej, turlajacej sie na 18" kółkach, wymgającej jeszcze kilku sporych zabiegów - Bee

..A na uwienczenie dnia, tuż przed grillem % u SebyOmegi - roleta sie zbuntowała

Obiecane zdjęcia:

Jeśli ktoś ma ochote na dystanse (20mm na strone) to sa dla chętnego. Jak coś pisać PW.

[ wiadomość edytowana przez: AndrzejMT dnia 2008-07-15 19:59:48 ]