[s] Ford Mondeo Kombi 1,8TD "95

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Do sprzedania auto którym na codzień poruszał sie mój tata, a od święta ja (albo na odwórt ).

Ford Mondeo 1,8TD '95
Przebieg ok 250 tys km (na liczniku). Prawdopodobnie jest więcej, ale poprzedni właściciel zarzekał się że nie.

Cena: 2800 do negocjacji.

Wyposażenie: klimatyzacja, wspomaganie, el. szyby przód, el. lusterka (wszystko działa), hak

Wady:
- blacha - skorodowane nadkola tył i progi
- pęknięta przednia szyba

O samochodzie:
Samochód jest w naszej rodzinie od 2006 r., wszystko co się psuło wymieniane na bieżąco, podobnie olej, filtry itd. W sierpniu byłem tym autem w Chorwacji, dojechałem, wróciłem - zrobiłem 3000 km. Po tej wycieczce wymieniona została chłodnica, alternator i kilka innych pierdół (koszt: 1000 zł), w tym roku wymienione zostało jeszcze łożysko w przednim prawym kole, tarcze hamulcowe przód (w tym albo zeszłym roku - już nie pamiętam), napełniona została klimatyzacja, wyregulowana pompa paliwa, itd.

Samochód nigdy nie zawiódł i nie stanął w trasie, jest bardzo pakowny. Nie jest to samochód wyścigowy, ale dałoby się ożywić jego temperament wymieniając pompę wtryskową (koszt ok 500 zł). Generalnie samochód do jazdy - zapala, jeździ. Układ jezdny bez zastrzeżeń, minusem jest rdza.

Nie mam przy sobie najświeższych zdjęć, postaram się zrobić w weekend.
Na przełomie sierpnia i września samochód wyglądał tak:

Kontakt do mojego taty: 603 610 283

Auto jest po przeglądzie i po ubezpieczeniu.