| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
pab28 Łódź | 2009-01-27 09:14:36 Tak głowica była sprawdzona na szczelność i planowana wiec wydaje sie że było to zrobione zgodnie ze sztuką... |
Piotr_Dzialdowo Toyota Avensis Sol Dzialdowo | 2009-01-27 11:53:57 A mi sie wydaje ze skrecanie glowicy w Dieslu na stare szpilki to samobojstwo... Dokreca sie je z ogromna sila i sam material przy dokrecaniu sie rozciaga i dociska glowice - takich szpilek wrecz nie wolno uzywac po raz drugi... z moich doswiadczen jezeli chodzi o walke z uszczelka (co prawda w benzynie) dopiero po wymianie szpilek bylo dobrze - wczesniej zawsze po jakims czasie wywalalo uszczelke - pozdrowionka. |
mirwin TOYOTA DRIVER Rover 420D Wołomin | 2009-01-27 11:57:07 A może masz kanał wodny zapchany i woda nie krąży. |
pab28 Łódź | 2009-01-27 12:16:30 Tak to prawda co do szpilek ale pierwsza wymiana uszczelki wydaje mi sie ze można na stare szpilki. kolejna wymiana uszczelki z wymiana szpilek..po prostu zaczynają sie ciągnąć....
Ciekawy jestem jaki będzie koszt 16stu szpilek aż sie boje tej kwoty.. Co do kanału wodnego to raczej nie miał by sie czym zamulić zapchac bo od zawsze auto było zalane płynem ma przejechane 230 tyś km i przy zlewaniu płyny nie jest on brudny itd. Znajomy majster powiedział mi ze powinienem po wymianie uszczelki po odpaleniu zagrzać silnik do temp. pracy a po ostygnięciu silnika jeszcze raz dociągnąć głowice. |
mirwin TOYOTA DRIVER Rover 420D Wołomin | 2009-01-27 13:55:22 EPC
Zobacz tu, są podane ceny w EURO i po przeliczeniu na PLN bedziesz miał tak jak w ASO. Do mojej Corolli szpilki sa po 2,28 EURO. |
pab28 Łódź | 2009-01-27 14:50:37 ooooo fajnie dzieki zaraz sprawdze nawet nie jest drogo zobaczymy jak do carinki ceny wygladaja... |
pab28 Łódź | 2009-01-27 15:28:11 ooooo fajnie dzieki zaraz sprawdze nawet nie jest drogo zobaczymy jak do carinki ceny wygladaja... |
pab28 Łódź | 2009-01-27 16:00:53 Szpilki 18 szt. ajuz 116PLN albo elring 80PLN za 18szt.
Tylko która lepsza firma???? Ajuza czy elring ???? |
ciekma toyota yaris d4d opole | 2009-01-27 21:40:15 witaj to ja na nie pocieszenie opowiem ci moją historię
kupiłem yarisa d4d i miało być tak pięknie ale włąsnie okazało się ,że nie ma ogrzewania ,potem wymiany termostat ów i odpowietrzania ,bez końca,sedno sprawy mianowicie nie wierzę ,że uszczelka puściła po 150 km z powodu szpilek.Moja głowicę ściągałem dwa razy i za pierwszym razem dobry zakład powiedział ,że przeszła test na szczelność,więc pomyślałem uszczelka - zdarza się. Założyłem wszystko jak książka pisze i co - i nic to samo.No więc ściągnołem jeszcze raz no i do innego równie polecanego zakładu,który również stwierdził ,że wszystko ok. Nie uwierzyłem-pojechałem do Wrocławia ,do firmy ,która posiada porządne nowoczesne urządzenie i okazało się ,że głowica ma mikropęknięcie więc morał taki ,że kolego jak możesz to sprawdź jeszcze raz tą głowicę zanim popadniesz w niepotrzebne koszty. przepraszam rozpisałem się ,ale tak już mam pozdrawiam |
PCHELA1971 KATOWICE | 2009-01-27 22:01:25 mam pytanie czy zmierzyłeś gładź bloku cylidrowego czyli przylgnie z uszczelką głowicy bo jak była nie równa albo były wrzery to wymiana uszczelki nic nie da |
pab28 Łódź | 2009-01-28 08:59:56 Witam.
Tak Właśnie mam taki zamiar żeby jeszcze raz sprawdzić szczelność głowicy w innym zakładzie co by wykluczyć pęknięcia. Co do bloku silnika nie był sprawdzany aż tak dokładnie po prostu powierzchnia przylegania była wyrównana z zabrudzeń sprawdziłem czy nie ma żadnych wżerów od tłuszczona i już. |
pab28 Łódź | 2009-01-28 09:01:18 Witam.
Tak Właśnie mam taki zamiar żeby jeszcze raz sprawdzić szczelność głowicy w innym zakładzie co by wykluczyć pęknięcia. Co do bloku silnika nie był sprawdzany aż tak dokładnie po prostu powierzchnia przylegania była wyrównana z zabrudzeń sprawdziłem czy nie ma żadnych wżerów od tłuszczona i już. |