BIS 1.2 - silnik i skrznka z zaporka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wlasnie wczoraj mialem okazje to cudo obejrzec i sie tym przejechac. Wyglada to troszke dziwnie, poniewaz silnik nieco wystaje poza obryus smaochodu, ale w gornej czesci - dokladnei na wysokosci polaczenia klapy z belka i jest to smiglo od wiatraka i pradnicy. Na pierwszy rzut oka Pan Samochodzik jak sie masz Wiktor Wedlug wlasciciela mozna co prawda bylo cofnac silnik wglab auta, zeby tyle nie wystawal, jednak wtedy polosie nie bylyby wspolosiowo, co raczej niezbyt zdrowo wplyneloby na zabieraki, ktore zostaly maluchowskie. A zostaly maluchowskie, poniewaz polosie sa laczone - ze skrzynki wychodza zaporkowskie i lacza sie z maluchowskimi. Ze wzgledu na dziwna konstrukcje lewara w zaporku i prosta w maluchu biegi zmienia sie dosc dziwnie, bo nie jest to odwrocone H, a jedynie lustrzane odbicie takie, ze parzyste sa na gorze, a nieparzyste na dole (jedynka na miejscu dwojki, dwojka na miejscu jedynki, trojka na miejscu czworki, a czworka na miejscu trojki; wsteczny jak piatka).
Chlodzenie powietrzem, wiec chlodnica zbedna. Silnik V4, dwa wydechy.

Co do osiagow to porownywalne z 900. Nie mialem wiekszych problemow z lyknieciem tego malara na 300m nawet po odpuszczeniu go na dlugosc samochodu.

I zaglostka - dlaczego slychac go jakby jechal zaprozec?

Jednym słowem - ŁUNOCHÓD!!!!!!!

buahahahha ŁUNOCHOD o prze ....

proponuję powstrzymać się z takimi komentrzami.. i bezsensowymi ikonkami... bo będzie żle

mam na sprzedaz kompletnego zaporozca :> w stanie zajefanym :>
i duzo raczej nie bede chcial za to
szkoda mi go na zlom oddawac bo naprawde jeszcze moze dlugo posluzyc wiec sprzedam za rozsadne pieniadze

Jakies foto tego malca gdzies jest...?

Bedzie - spokojnie - moze nawet jakis filmik, z tym, ze nei wiem dokladnie kiedy.

Hehe.... czytam sobie pościk i kojarzę, że to "cudo" stoi na ulicy Szanajcy, a konkretnie na chodniku po prawej stronie 30m za ośrodkiem DOSIR, jadąc od Namysłowskiej.
Co do jego wyglądu zewnętrznego, to jest poprostu TRAGICZNY, za malucha (zwykłego) w tym stanie dałbym max 400-500PLN...
Gościu krzyczy 2000 i pomimo jakże wywalonej w kosmos ciekawostki napędowej z ZSSR, chyba na głowę upadł!
No, ale zawsze ciekawostka... Jak go spotkam kiedyś jadącego, nie omieszkam zaczepić...

Ps2.Nic nie przebije jednak Żurawia, którego kiedyś widziałem wyjeżdżającego z Hit'u na Kabatach - kopara mi opadła na widok odjazdu jego malca!

Hit w kabatach?? Chyba Tesco....

A co do malara 1.2 to zaprozec byl radziecki? N i jak gosciu krzyczy 2-3kzl za niego jesli silnik wsadzil 3 tygodnie temu i na spocie powiedzial, e raczje nie sprzedaje go

Sprostowanie - widziałem Cię jak wyjeżdżałeś z parkingu supermarketu Hit bądź jak kto woli Tesco... nie wiem czy było to po przejęciu Hita czy przed... Wcale nie skatowałeś swojego potwora, ale mimo wszystko wyglądało to tak jakby zwykły malec rozpędzał się z 40% górki

Zaporożec nie był radziecki??? To gdzie popełniono ten błąd jeśli nie w ZSSR???

Nie wiem czy my mówimy o tym samym maluchu (bisie), ale z opisu to na to wynikało. Powtarzam - ten co stoi na ul.Szanajcy, jest koloru białego i ma kiepską blacharkę, to jest wystawiony na sprzedaż, ponieważ ma przyczepioną w środku kartkę, gdzie jest podana pojemność silnika 1200ccm (ale nie ma podane co to za silnik), cena 2000pln i telefon.
Twój opis tego obudowanego wiatraka wystającego poza obrys tylnej klapy i pojemność silnika 1.2 poprostu tak cholernie sugeruje że mówimy o tym samym maluchu... to znaczy Bisie...W sumie teraz to nie jest ani bis ani malec więc trudno powiedzieć....

Howgh!