Problem z zasilaniem w pandzie.

« Poprzedni | Następny »
No to zaczynam:mam taki prblem iz samochod jest zdlawiony w kazdym zakresie obrotow.myslalem ze to gaznik wiec go wyczyscilem i rzeczywiscie byl zabrudzony wiec postanowilem odrazu wymienic filtr paliwa.niestey to nic nie dalo.samochod odpala sie normalnie popracuje kilka minut i pojezdzi a potem znow sie dlawi.no to przyuwazylem ze w filtrze paliwa jest malo paliwa tak wiec diagnoza bya iz to jest wian pompki paliwa, niestey wymiana nic nie dala.i okazalo sie ze znow tak jkby gaznik byl zapchany wiec go znow przeczyscilem i znow to samo pol godziny jezdzenia i znow sie dlawi.przedmuchalem przewody od pompki do baku i znow nie to.cale te sietko przy czujniku paliwa bylo czyste.wiec mamnastepujace pytane co tyo moze byc do cholery???przewody sa przedmuchane a paliwa w filtrze nie ma mimo tego iz jest nowa pompa?z koleji druga sprawa ze mozna bybylo przeczyscic bak.tylko ze moj mechanik ktorey jeszcze nigdy mnie nie zawiodl odmowil mi gdyz cos tam moze sie pourywac a jak wiadomo o czesi do tego modelu bardzo trudno.wiec co mi radzicie???aha i jeszcze jaki jest koszt zregenerowania amorow?

wsztystko wskazuje na zabrudzony bak...
ile masz paliwa ??
wlej ze 20 litrow i wtedy zobacz
bo jak jezdzic na rezerwie to pompka pewnie zasysa syfy z baku

no wlasnie w tym problem ze jak problemy sie zaczely to mialem ok 11l no to pojechalem zalalem 20l shell V-power 99+(wydalem na to 80zl ) no i caly czas to samo.

Nie wiem jak w pandzie ale w maluszku pod pompką paliwa są specjalne podkładki dystansowe. Jeśli masz u siebie coś takiego to proponuje wyciągnąć jedną a powinno sie poprawić!! No i proponuje spojżeć na układ wydechowy czy nie jest zapchany. . Pozdrawim i cze!!

a jak tam jest pędzona pompka paliwa??

niesety nie ma tam zadnych podkladek.a co mam rozumiec przez pedzona??jestem troszke zielony w slownictwie

"pędzona" - Pod tym pojęciem ma sie rozumieć pojęcie wskazujące na sposób napędzania mechanizmu pompki paliwowej. Mo rozumiesz. Pompka może być napedzana elektryczne, podciśnieniowo z silnika oraz za pomocą cięgła lub popychacza (maluch). Dlatego gdybyśmy wiedzieli jak jest napedzana może byśmy coś wymyślili.

Hmm no to niesety az takim mechanikeim nie jestem ale to jest silnik typu FIRE wiec wszystko wyglada tak samo jak w fiacie uno 1.0fire.

Wydaje mi się że w tych silnikach jest identyczna pompka jak w malcu,a więc napędzana za pomocą popychacza

No wiec mozecie jakos mi pomoc????

« Poprzedni | Następny »