Avensis 1999r załącza się muł...

« Poprzedni | Następny »
Cześc chciałbym poruszyc nowy teman otóż, ostatnio jechalem toyotą avensis z 1999r z silnikiem D4D chciałem wyprzedzic samochód i ona zamiast przyspieszyc jechala takim samym tępem.A pozatym paliła mi sie na pomaranczowo jakaś kątrolka, przytrafialo mi sie to coraz czesciej, wkońcu pojechałęm do serwisu toyoty oni mi powiedzieli ze na dana chwile niemoga określic co to jest.... kazali mi zostawic auto a niemoge tego zrobic ,gdyz ono mi jest bardzo potrzebne.

Proszę o pomoc!!!

E no to elegancki ze tak nazwe "serwis" czy to moze był autoryzowany w ktorym maja takie komputerki pip pip ?
Nic im nie pokazalo ?

To ciekawe bo silniki d4d weszły dopiero po lifcie w 2000 .Jeśli taki masz to ktoś go przekładał na własną rękę . Może sprawdż co było robione możesz też spróbować odłączyć przepływomierz jesli przestanie się mulić to wina przepływki wymienisz i po sprawie

Zapomnialem dodac ze ona byla sciagana z Niemczech... I ja ją kupilem z D4D 2.0

Cytat:
2009-02-23 20:12:18, Cromm pisze:
E no to elegancki ze tak nazwe "serwis" czy to moze był autoryzowany w ktorym maja takie komputerki pip pip ? Nic im nie pokazalo ?

To jest tak Cromie ze jak wiesz czego szukac to ten komputerek to potezny orez,i niema lepszego.A jak ktos niewie o co chodzi to i komputerek nic nie pomoze.
Najgorzej jak nie zapisal sie zaden kod bledu ,a objaw wystepuje rzadko, bo wtedy albo zaworki scv albo ktorys wtryskiwacz sie zawiesza.Jedyne wyjscie wtedy to albo wymienic 4 wtryski i 2 zaworki-droga opcja ale skuteczna w 100% ,albo poczekac az objawy sie nasila,i mozna wtedy wylowic winowajce.

Cytat:
2009-02-23 20:59:13, rng17 pisze:
To ciekawe bo silniki d4d weszły dopiero po lifcie w 2000 .Jeśli taki masz to ktoś go przekładał na własną rękę . Może sprawdż co było robione możesz też spróbować odłączyć przepływomierz jesli przestanie się mulić to wina przepływki wymienisz i po sprawie

ten motor był już montowany w budzie przed liftingiem tylko do polski nie trafił,niestety ,też się dziwiłem ale to norma i pewnie nie był na własną rękę przekładany.pozdro.

zresztą może byc egzemplarz z 1999 roku a model 2000 nie pomyśleliście>? my mieliśmy rolke e 11 po facelifcie z vvti z 1999

« Poprzedni | Następny »