Gażnik Weber z fiata ritmo, co to wogóle jest????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dzisiaj znalazłem na szrocie fiata ritmo w srodku jest silnik, ale pytanie o gaznik, co to jest warte?, gość chce za niego 120zł, duzo.... mało czy jak?, warte zachodu?

Cytat:
2003-08-12 17:07:06, Rino125p pisze:
dzisiaj znalazłem na szrocie fiata ritmo w srodku jest silnik, ale pytanie o gaznik, co to jest warte?, gość chce za niego 120zł, duzo.... mało czy jak?, warte zachodu?

Zadaj konkretne pytanie to uzyskasz konkretna odpowiedz: jaki w tym ritmo jest gaznik lub przynajmniej jaki silnik (jaka pojemnosc, OHC, DOHC? ) Pytasz co to jest warte- a do czego chcesz ten gaznik zastosowan i jakie efekty chcesz osiagnac?

postaran sie dowiedziec, o szczegóły, nie chodzi mi o mnie, w klubie wiele osób kombinuje z gaznikami, jesli to beyla by dobra okazja to szkoda zeby sie zmarnowala, pewnie to nie wiele da, ale z boku samochód miał nr 75, staralem sie zobacczyc cos wiecej ale fiat mial pozrywane wszystkie oznaczenia.

moze taki

koniu- mi to wyglada na wtrysk mechaniczny. A co do gaznika- niestety mam tylko opis do ritmo65.

Cytat:
koniu- mi to wyglada na wtrysk mechaniczny

dokładnie;];]

a co do gazniczka od ritmo 75 czyli klasyczny sohc 1.5, to prawdopodobnie weber 32 dmtr, standardowo montowany w Ritmo 75.
Jesli gazniczek jest kompletny i co najwazniejsze sprawny kwota 120 pln jest całkiem cacy...zwłaszcza ze za regeneracje gaznika trzeba dac nieraz 300 pln!...a sam 32 dmtr na chodzie sprowadzany z włoch to ok 300 pln;]. wiec jesli jest ok...warto;]....
...co prawda ideałem było by gdyby na kolektorze siedział weber 34 dmtr...wówczas nazwijmy to jest to towar poszukiwany w kregu posiadaczy konstrukcji fiata spod znaczku sohc...czyli wszelkie zastawy 1100 fiaty 127,128 i inne;];]...bowiem jest to podstawa w tanim ale nader skutecznym wzmocnieniu jednostki sohc;];]

dowiedz sie jaki to model....pisze na podstawce gaznika...a zobaczymy kto jest chetny;];].....jeskli bedzie to 34 dmtr....jestem pierwszy;]

pozdr.
Qba

jak to sprawdzic? gosc nawet nie wiedzial że ma ritmo na stanie, on ma takie 2 normalne przeslony jak gaznik fiasta 125 i jeszcze jedna na dyszy u gory, moze to cos wiecej da

Cytat:
moze taki

Ale fajne trąby! Przepustnica suwakowa, wtrysk mechaniczny... Jestem osikany

K.Y.