W zyciu jak jest każdy wie - raz lepiej, raz gorzej (tak jest czesciej). Ja jeszcze chyba nie doczekalem tego "lepszego" okresu wiec jak zwykle musze szukac wszelkich sposobów oszczędności.
Po dokładnym rozważeniu całej sytuacji stwierdziłem, że ani mnie na nową instalacje nie stać ani tym bardziej na jeżdżenie na benie.
Tak wiec wracam do pierwotnej idei taniego przemieszczania sie i wnosze kilka nowych pomysłow

.
1. ZBIORNIK. Ponieważ moja instalacja nie bedzie ani troche legalna wiec mam nieco wieksza dowolnosć

. Żeby nie zabierać miejsca w bagażniku ani wneki na zapas kombinuje z umieszczeniem butli w miejscu gdzie teraz jest...
bak z benzyną

. W niektórych autkach są butle montowane pod podwoziem - kilka "wałków" o mniejszej srednicy. I tu
pytanie: od czego można by taką butle zaadoptować i ile tam jest miejsca na nia (jaka max srednice moge zapodac?)? Najlepsze byłyby taka butla jak od gazów technicznych ale w skali 1:2 (czyli o połowe mniejsza) - mozna gdzies cos takiego znalezc??
2. MIXER (parownik czy jak to sie tam zwie

). jako ze aku powedruje do bagaznika i miejsca sie zrobi sporo zamierzam tam zapodać obudowe filtra powietrza z jakiejs beemki duzej lub innego duzego, nowego autka od dolu moge nawet rozciac wazne zeby z gory nie bylo widac. Nie wiem tylko gdzie prawdziwy filtr wpakować bo oryginalnej obudowy juz nie bede mogl zostawic bo bedzie podpadać. No chyba że zapodam z lewej strony drugą obudowe z jakimś małym stożkiem w środku i ewentualnie zwężką zdalnie (z kabiny) sterowaną dla lepszej pracy na gazie. Czy te chwyt ciepłego powietrza z nad kolektora wydechowego jest bardzo potrzebny czy można sie bez niego obejsc? Mysle tu o sytuacji gdy bede juz mial LPG. Z tej "fałszywej" obudowy, podobnie jak z tej prawdziwej z filtrem będzie szła gruba rura do gaźnkika nad którym będą się "łączyć" - w rzeczywistości ten z fałszywego bedzie tylko przyłożony i niedrożny, bedzie to tylko rura do poprowadzenia przewodów do mixera. I tu kolejne
pytanie: jak to jest z tym parownikiem - gdzie on powinien byc zamontowany? Cos czytalem ze powyzej czegos, gdzie indziej ze ponizej, jak to jest dokladnie?