Felgi 5 cali do Maluszka? Kto pomoze?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich po "latach"- przepraszam ze dluga nieobecnosc!

Postaram sie poprawic!

Zakupilem niedawno aluminiowe felgi 6 ramienne od poloneza 13, sa one 5 calowe.

Mam wzgledem nich pytania:
1. czy sruby mocujace je w polonezie beda pasowaly do malucha?
2. Da sie na nie naciagnac oponki 135/70?
3. Zmieszcza sie one do malucha po obniezeniu?
4. Mocowac je na dystansach?
5. Sa potrzebne do nich jakies pierscienie centrujace?

Liczac na wsparcie pozdrawiam Wszytskich Klubowiczow i Milosnikow Fiata.

witam
nie jestem pewien ale:
1. sroby raczej powinny pasowac
2. 135/70 spokojnie wejda i nawet fajnie wygladaja na takiej feldze
3. jezeli nie obnizysz ekstremalnie to powinno byc ok
4. jak obnizysz to raczej zapomnij o dystansach
5. nie

pozdrawiam

śruby chyba nie pasują... będziesz musiał kupić maluchowskie do alumów /ok 2.5 sztuka/
opony możesz naciągnąć, ale łatwo będzie można uszkodzić felgę / ja mam 145 na 5.5 cala i szybko się niszczy/

Śruby na pewno nie pasują bo polonez ma drobnozwojowe

widynek ty nie masz czasami 5 cali felg
ja miałem 5 calowe i opony 135/70/13 jeździło sie idealnie
śruby od poldka nie pasują

hmm, no możliwe, że 5 cali wiem, że są szersze niż te zwykłe od cc/sc, a myślałem, że one mają 5 cali właśnie... wychodzi na to, że zwykłe mają 4.5 cala ale zamotałem, sorki nadal uważam, że 145 opona na 5 cali to ciut za mało

1. sruby od poldka raczej nie beda pasowac tak jak napisal Poochaty

2. 135 na 5" fele napewno wejdzie i bedzie dobrze wygladac chociaz rant bedzie troche wystawal ja mam 145 na 5,5" feldze i wedlug mnie jest git chociaz rant mogl by sie bardziej schowac ale za to guna jest ladnie naciagnieta

3. zalezy ile bedziesz obnizal czy gleba totalna czy nie ja mam 145/70 na 5,5" feli i max obnizony nawet za bardzo mi teraz siadl tak ze guma prawie wchodzi pod blotnik i dziwie sie ze na zakretach nie ociera a 135/70 sa nizsze tak ze nie beda ci ocierac napewno

4. jak chcesz to mozesz je wsadzic na dystansach zeby ladniej wygladaly ale nie trzeba

5. co do pierscieni to nie wiem czy te fele maja taki rozstaw jak fiatowski, jak maja to nie trzeba zadnych pierscieni

widynek fele oc cc te z prostokatnymi dziurami maja 4" te z jajowatymi maja 4,5" a fele od sc maja 5"

Cytat:
2003-08-07 00:13:12, R_E_K_I_N pisze:
widynek fele oc cc te z prostokatnymi dziurami maja 4" te z jajowatymi maja 4,5" a fele od sc maja 5"

no i wszystko jasne

rozstaw śrub i otwór centrujący są ok

co do śrub to moge Ci załatwić dłuższe do alumków, prosto ze sklepu Fiata. po 2zł sztuka (50gr taniej niż na allegro). jak coś to wal na priv.

WIec zamontowalem na felgi od Bisa oponki 145/70/13 i z przodu obieraly!
Musialem wywalic plastikowe nadkola i porabac troche blache mlotkiem 5 kg!
Jesli ktos wie albo moze sprawdzic jaka wysoka bedzie opona po naciagniecia na 5 calowe felgi w obu rozmiarach:
1. 135/70
2. 145/70

MCQUEEN w takim ukladzie zzglosze sie do Ciebie po te srobki- narazie musze je wypiaskowac i wymalowac!

Dzieki za dotychczasowa pomoc i wskazowki!
Jest ktos z okolic Poznania kto mogl by mi to pokazac w realu??