| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
pawelszu warszawa | 2009-03-17 16:52:47 A co powinno sie przebadac w stacji?
Na co zwrócic uwagę? pawels |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2009-03-17 18:28:02 Sporo rzeczy. W tak nowym aucie dochodzi jeszcze sprawdzenie całej elektroniki, bo tu najczęściej wychodzą problemy.
pzdr |
valdi77 gdańsk | 2009-03-17 19:25:12 Ha, tak wogole to pierwsz rzecz, jezeli to auto bylo serwisowane w jednym aso to zarzadaj histori tego auta, nie zapomnij o jednej bardzo istotnej rzeczy aso niema z regoly w tym samym miejscu "warsztatu blacharskiego" dowiedz sie z jakim wspolpracuja i udaj sie tam. Zyjemy w dobie pc i wszystko musza miec w systemie. Jak byl bity w trakcie gwarancji lub z czyjejs winy (OC) to musialbyc robiony tam jezeli nie to a byl bity to se odpusc. Znam to z autopsji. |
pawelszu warszawa | 2009-03-17 19:58:36 Historię znam.
Nie maiła żadnych napraw mechanicznych, jedynie jedna blacharską (lakieroawnie dzwi i błotnika (bez wymiany więc pewnie tylko lekka obcierka) Pozatym wszystko ok. Tylko ta moc.. przejechałem sie teraz swoja Cariną 1.6 zagazowana i ma takie same przyspieszenie.... to dla mnie dzwine.. Avensis zaczyna dopiero troszkę sie ruszać przy ok 4 tys obrotów.. Ponizej to wół... Nie wiem co robić ... wszyscy mi mówia ze dłuższy pzestój moze mieć chwilowy wpływ na moc... i ze po jakimś czasie sie poprawi.. Ale co wtedy jak nie ? |
![]() siooska ->Toyota Parking Only<- Toyota Carina Sieradz | 2009-03-17 21:40:28 Jeżeli to jest vvt-i to on dopiero od 4 tys ciągnie a pozatym nowsze auta więcej ważą wiec nie oczekuj cudów Moja Carinka spód ma całkiem całkiem ojciec nią kiedys jeździł a teraz ma avensisa 2.0 vvt-i i właśnie narzeka że od 4 ciągnie dopiero takto stoi w miejscu ![]() |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2009-03-17 22:20:40 Chcecie powiedzieć, że Carina ciągnie dobrze poniżej 4000 ??
Zgodzę się jeszcze na 3500 i ani obrotu/min mniej
Pozdro. |
Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2009-03-17 22:48:40 Pawelszu, jestes z w-wy, tam jest wielu userów Toyoty, niektorzy maja nawet avensis
Akurat na tym forum kojarze jedna osobe z podobnym avensisem z w-wy ale chbya sie ostatnio tu nie udziela. Zapytaj moze na avensis.info. Być może ktos pozwoli ci sie przejechac takim samym modelem, albo moze przejedzie sie tym ktory chcesz kupic i powie ci czy ta mułowatość jest normalna. Z drugiej strony jesli sam sprzedawca przyznaje ze auto jest mułowate to chyba jednak coś jest nie tak. Osobiscie to bym sie bal to kupic z takim 'niuansem' chyba zeby jakos zawrzeć w umowie klauzulę, ze jesli problem nie minie po 500 km to ta usterka zostanie usunieta na koszt sprzedawcy... ciekawe czy by na to poszli. Tylko czy by potem nie powiedzieli ze przeciez to normalne i ten typ tak ma i nie ma sie do czego przyczepic ![]() |
![]() rng17 avensis 7a-fe milanówek | 2009-03-18 06:29:37
Stawiam na to drugie rozwiązanie,czyli ten typ tak ma |
![]() siooska ->Toyota Parking Only<- Toyota Carina Sieradz | 2009-03-18 07:17:47 Moja 3s-fe ciągnie dobrze ze spodu nie wyglada to jak w turbo dieselach ale jak na benzyne 16v to nie moge narzekac ![]() |
rutek Avensis'98 2.0 Sol Legnica | 2009-03-31 21:10:17 Witam,
Jestem od paru dni wlascicielem takiej ave z 2004 2.0 (D4 vvti) z przebiegiem 110 kkm, wczesniej mialem ave 1998 2.0 takze benzyna 220 kkm i powiem szczerze w osiagach nie widze duzej roznicy - do ok. 3 tys obrotow nowsza ave bardzo kiepsko przyspiesza
dopiero powyzej 3 tys. silnik ozywa i zaczyna duzo zwawiej wkrecac sie na obroty moze to efekt vvti?
Moze to kwestia przeczyszczenia kanalow dolotowych - gdzies czytalem o takiej przypadkosci tych silnikow? Jesli jestes zainteresowany porownaniem osiagow to zapraszam do Pruszkowa na jazde probna. |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2009-03-31 21:52:07
Eeee... tam. Zapnij 3 i spróbuj się pozbierać z 2000
Życie zaczyna się od 3500-3800
Pozdro. |