Stłuczka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Koledzy proszę o wycenę tej stłuczki ze zdjęć. Ile może kosztować naprawa , a ile powinienem wyrwać od rzeczoznawcy? Jutro mam wycene więc zależy mi na czasie.
megi

3700 euro.

Bierz ile się da ja za połamaną ramkę od tablicy wyrwałem 400 zł

Uszkodzenia:listwa chromowana, porysowana ta czarna czesc zderzaka, rysy na lakierowanej czesci zderzaka, lampa, blotnik dosc głeboko wgnieciony, zaczep zderzaka. tyle zauważyłem

Cytat:
2009-04-09 20:24:21, malinka pisze:
Uszkodzenia:listwa chromowana, porysowana ta czarna czesc zderzaka, rysy na lakierowanej czesci zderzaka, lampa, blotnik dosc głeboko wgnieciony, zaczep zderzaka. tyle zauważyłem

wycenią na 600-800

pisz od razu o min. 1,5k

Coś mało wyceniacie.
Dla mnie zderzak do wymiany (nie da sie regenerować tej czarnej czesci) + lakier + pare pierdół (np. lampa, listewki itp.- radze sie dowiedziec ile kosztuje w serwisie i podać rzeczoznawcy ceny żeby na ziemie zszedł)
Wmawiać uszkodzenia niewidoczne...ugiecia mocwań zderzak lub też nie wiadomo czy belki. Jak pan nie weźmie tego pod uwage to niech sciaga zderzak i sprawdza. Klient ma prawo sie nie znać.

Jeśli wyceni mniej niż 2000tyś. Nie zgodzić się na taka wycenę i oddac do serwisu lub postarać sie o wycenę samemu np. w PZMot.

Cytat:
2009-04-10 08:10:47, Mr_Brayan pisze:
Coś mało wyceniacie.

się wycwanili i robią wycenę na zamiennikach minus zużycie (wiek).

albo od razu warsztat i wybulą spokojnie +2k albo kosztorys i potem półroczna zabawa w pisemka.

czekam na wycene.
Czyli nie zgadzać się mniej niż ile? P.s. ktoś kazał zdejmować zderzak rzeczoznawcy- czy jak będę mu kazał żeby zdjął i oglądał pod spodem to potem mi go założy?

a wiec już po sprawie. Sprawca był ubezpieczony w Warcie, warta prowadzi uproszczoną likwidacje szkód- przez telefon wypytał o uszkodzenia a po 5 godzinach oddzwonił z kwota do wypłaty. Zaproponował 1550zł bez oględzin i innych takich, albo rzeczoznawce i wtedy kosztorys dokładny. Zgodziłem się na te 1550zł. Chyba dobrze zrobiłem?

z VAT-em czy bez ?

mi jak pognietli zderzak to musiałem faksować pisemko o wypłatę z VAT-em
dobrze,że w czasie telefonicznej pogawędki babie się wymskło o tym vacie

pzdr.Marek

nie wiem, nie pytałem. no ale już się zgodziłem więc chyba musztarda po obiedzie.