MotoNews.pl

Uruchomienie po wymianie stacyjki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, bardzo proszę o radę, co może być przyczyną następujacej usterki: po wymianie stacyjnki (wymieniłem wkład by używać starego kluczyka z immobem ) i kostki, rozrusznik kręci a mimo to nie zapala. Wymianę stacyjki dzięki opisowi w poradach przeżyłem, ale co dalej to dla mnie czarna magia. Proszę o wskazówki gdzie szukać usterki. Wyjazd święteczny mam chyba z głowy .

bateria w kluczyku od immobil...

Immobiliser nie jest zasilany z baterii w kluczyku tylko z pętli indukcyjnej otaczającej stacyjkę.

Rozbierz kluczyk:

Wyjmij immobiliser:

i przyklej go tasmą do gumowego pierścienia dookoła stacyjki (lub w okolicy) i spróbuj odpalić auto, jak odpali to OK, jak nie odpali to szukał bym usterki pętli . . . może gdzieś przerwałeś jakiś kabel, albo czegoś nie podłączyłeś lub podłączyłeś niewłaściwie.

Witam, wielki dzięki za pomoc - rady kolegów, "zaslepiony" sukcesem zamiany wkładki stacyjki (do nowej zamontowałem "stary" wkład czyli kluczyk z immobilem) nie zauważyłem "wolnej końcówki do podłączenia immoba. Po podłączeniu "sukces"- odpala. Jestem zobowiązany. Wielkie dzięki. Wyjazd świąteczny uratowany. "Wybawiciele żądjcie nawet królestwa", jeszcze raz wielkie dzięki .