Gdzie mozna kupić zapinki na maske? i jak sie je zakłada?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
gdzie kupić zapinki na naske do kanta, ile mogą kosztować, i jak sie to zakłada?

zapinki na maske w Krakowie musisz kupic w jakims sklepie tuningowym ( Rako itd. ), albo odkupic od kogoś. Na własna ręke też można zrobić. Kania sobie "wyrzeźbił" sam.
A montuje sie zapinki bardzo prosto. Zestaw sklada sie z nagwintowanego pręta ( z otworem na blokujacy pręt z zapinki ) z dwoma nakrętkami oraz tym co widać na zewnątrz czyli zapinką.
Najpierw musisz znalezc odpowiednie miejsce na masce, tylko na Boga nie tak jak na tej masce bo nie bedzie spełniała swojego zadania.

Jak juz znajdziesz odpowiednie miesce. U mnie odpowiednim miejscem były rynienki . Bierzesz wiertło i wiercisz dziurke, wkladasz nagwintowany pręcik w dziurke i zakrecasz dwoma nakretkami od góry i dołu rynienki Pozniej na masce musisz odpowiednio wywiercic otwory. 3 trzymające zapinke do maski i jedna wieksza dziura przez ktora ma wystawac wystajacy pręt. Aha ten nagwintowany pręcik musisz tak głęboko włozyc zeby dziura do ktorej bedzie wchodzic blokada byla tuz nad powierzchnia maski. No i chyba tyle....dolaczam zdjecia moich zapinek.

[

no ale tak szczerze to po co wam te zapinki?? przecie maska sie sam nie otworzy przy takim ulozeniu ?? CZy to tylko taki bajer

nie otworzy? trzeba było zobaczyć samochód kani

Jakby cos to moge załatwić takie zapinki po 40zł za 2 sztuki+wysyłka.W zestawie są nity i nakrętki... Pełen komplet.
Jakbys mial pytania co do jakości to załatwiałem takie dla Czucza...
Tylko że jeśli się zdecydujesz to dopiero we wrześniu,bo niedługo wybywam z domu do końca wakacji.Jak zainteresowany to wal na priva.
Aha... zapomniałbym. Jak chcesz zobacvzyć jak wyglądaja to mam na którymś ze zdjęć w profilu na tylnej klapie

jak zapinki tylko i wylacznie sparco lub omp, inne tanie gowna po roku beda tragicznie wygladac z nalotem rdzy wlacznie...

w to akurat warto zainwestowac..pozdrawiam

Te ode mnie sa aluminiowe i nie rdzewieja,a co do trwałości aluminium to nie narzekam.

Ostatnio widziałem zapinki "nie firmowe" w których była pęknięta ta blaszka przylegająca do maski. Brat ostatnio kupował Sparco i płacił 54zł za parę.

Ja kupilem alu zapinki za 30 zlotych!
Nie mam prolemu z rdza! Mam aluminiowe!
Niestety sytuacja jaka zaistaniala- ciage grzebanie w silniku przez nieznajome osoby zzmusila mnie do zamontowania atrapek!
Podsuwam wszystkim klubowicza ten problem pod rozwage!
W maluchu zrobilem otwieranie tylnej klapy na linke z kokpitu, zamek zaspawany i atrapy! Efekt i tak jest!
W razie czego mam mozliwosc zalatwienia zarowno zapinek jak i atrapek zapinek! Pozdrawiam Zycze milej pracy!

Cytat:
2003-08-15 15:56:48, schwepes pisze:

co sie stalo i jak on to zrobil ??

Cytat:
2003-08-16 12:01:38, misieq pisze:
Cytat:
2003-08-15 15:56:48, schwepes pisze:

co sie stalo i jak on to zrobil ??

obnizył i utwardził i zamek na wybojach nie trzyma.

co chwile mowicie o tym samochodzie kani, a ja mam pytanie, gdzie mozna zobaczyc zdjecia tego oto pojazdu, bo mnie ciekawosc zjada!!