| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-08-16 20:41:50 ostatnio na rajd.hoga.pl była do sprzedania belka tylna z RC z jakimiś dodatkowymi mocowaniami... ale szczegółów nie znam.
jeśli chcesz tylko usztywnić silnik, żeby nie gonił na boki nie będą ci przeszkadzać wibracje na wolnych, to znam lepszy sposób /zrobiłem to przez przypadek/. skróc tulejkę, w którą wchodzi śruba (ta długa) mocująca sprężynę miseczki. do tego kup nową sprężynę... silnik ani drgnie - tzn drga, ale z całą budą tulejkę skróć ok 1 cm (dokładnie nie pamiętam ile u mnie skróciłem) - ale to można dobrać doświadczalnie... |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-08-16 20:45:31 Ziomal ma coś takiego co oferuje chłopak na hodze. Czyli całkiem inne zawieszenie silnika. Tam silnik zamocowany jest na dwóch poduszkach dosyć oddalonych od siebie co powoduje, że silnik sie nie buja. A co do twojego mocowania to faktycznie może dostawać w dupę uszczelka pod głowicą, no i ewentualnie moze dość często pojawiać sie potrzeba podplanowywania |
widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-08-16 20:48:54 simon_pg, a masz możliwość zrobienia fotek?? |
widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-08-16 22:06:44 ja u siebie mam zawsze problem z wsadzeniem jej (kolektor u mnie wypada 7 mm niżej), a najgorzej jest z trafieniem tą śrubą!! dlatego jak będę coś przy tym grzebał, to od razu zmienię śrubę na szpilkę..
tulejkę nietrudno zauważyć, jak popatrzysz w światło sprężyny, to ją zobaczysz. spręzyna się ugnie, ale jak przesadzisz, to możesz zerwać gwint /jeśli w śrubie, to spoko,zmienisz śrubę, jeśli w tym, do czego się wkręca, to wtedy możesz nakręcić nakrętkę od spodu |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-08-16 22:46:32 Niestety zdjęć nie mam możliwości zrobienia!! Po pierwsze ogranicza mnie brak cyfraka |
SMOCZEK Renault Megane Coupe ... Legnica | 2003-08-17 13:05:48 Zagladnąłem do tej spręzyny i niewidzę żadnej tulejki |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-08-17 20:24:59 Jest!! Rozkręć to znajdziesz |