Ile kosztuje wymiana amortyzatorów?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No właśnie? Ile?
Może macie jakieś przykładowe ceny, lub dobry i tani warsztat w Warszawie, gdzie można je wymienić?
Co jeszcze warto wymienić przy okazji amortyzatorów? Są tam chyba jakieś mocowania, uszczelki, itp.

Polecam p.Slawka - tyle jesli chodzi i ceny i warsztaty. Jesli chodzi o wymiane czesci - to zaleznie od przebiegu, ale mysle ze moglbys wymienic gorne mocowania amorkow- koszt - od 80zl za sztuke(jesli masz orginalne, to na bank sa wyrobione, i kwalifikuja sie do wymiany) Poza tym Tomek Mydlowski wspominal cos o jakis gumowych/plastikowych podkladkach amorow - ale to groszowe sprawy, wiec i tak pewnie wymienisz. Jesli nie miales wymienianych, to mozna zaryzykowac wymiane sworzni dolnych wahacza - cena, o ile dobrze pamietam ok 50 zl za sztuke - robota podobna, a koszty robocizny mniejsze, bo za jednym razem - jednak jesli nie masz salaty spokojnie mozesz sie z tym wstrzymac. Ja swoj lewy sworzen wymienielam ok 20-30 tys km temu, prawy dopiero teraz zaczyna skrzypiec czyli przy ok 145 kkm.
Aha - zapomnialem dodac - wszytsko jesli chodzi o amory tylnie, tam sa tylko sruby do odkrecenia, na upartego mozesz to zrobic sam.

Mysle ze za wymiane calosci mozesz liczyc spokojnie 100 do 200 zl zaleznie od warsztatu + obowiazkowo goemtria - z tego co pamietam, to od 100 zl wzwyz..

[ wiadomość edytowana przez: Krawat dnia 2003-08-22 14:34:16 ]

U mnie na fsi sworzeń - 35 zł (zamiennik), wymiana 20 zł.

To przyslij nam w hurcie ze trzy sztuki 2 dla Sahela, jedna dla mnie

A skąd ja Ci teraz je wezmę? To jest cena z połowy lutego - nowych cen nie znam.

Właśnie się dowiedziałem, że w Kwik-Fit za wymianę biorą 85 PLN/szt.

2 tygodnie temu wymieniłem amorki z przodu , drążki i podszki za nieco ponad 800 na puławskiej 427 (amorki sachas)