Podnosnik szyby Carina E 94r.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
wczoraj w mojej carinie jak opuscilem szybe nie moglem jej pozniej podniesc, juz wczesniej kilka razy musialem po kilka razy klikac zeby szyba zareagowala (podnoszenie szyb mam elektryczne), wszystkie inne szyby z panelu kierowcy otwieraja sie i opuszczaja bez problemu a ta lewa przednia nie. teraz pytanie co tam sie moglo popsuc rozebrac boczki bede mogl dopiero jutro.
pozdrawiam.

Ja miałem podobny problem na początku rozbierz boczek i na ostro kablami sprawdź czy bedzie podnosił i opuszczał. Jak tak to przełączniki do rozebrania i wyczyszczenia bo lubią się styki przypalać.
A jak nie zadziała na ostro to mogła linka się urawać lub zardzewieć w pancerzu i wtedy ratuje wymiana podnośnika.

ok dzieki za rade jutro bede mial czas zeby sie tym zajac to sprawdze co sie tam wydazylo.

a wiec tak dzisiaj to rozlozylem wyczyscilem styki i zlozylem, szyba bez problemu jedzie w dol, ale za cholere do gory, odkrylem z tylna szyba za kierowca tez sie nie podnosi. sprawdzilem napiecie na poszczegolnych przyciskach i wyszlo tak ze na tych, ktore dzialaja normalnie napiecie jest przy opuszczaniu i podnoszeniu szyby a na tych ktore nie dzialaja przy podnoszeniu nie ma w ogole napiecia. wydaje mi sie ze po prostu caly ten uklad sterowania padl i tyle (silniczki sprawne podnioslem szyby podlaczajac je do aku). macie jakies inne pomysly co sie moglo popsuc.
Kolejne pytanie czy jest gdzies we wrocku jakis szrot gdzie znajde ten element niedrogo.
pozdrawiam.