Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
krychol10 Lublin | 2009-05-28 16:38:42 Na pewno piszczyk od kierowcy nie jest wyłączony, bo nie da sie wylączyć tylko od kierowcy więc to odpada. Jak ją kupowalem to wszystko gaslo. Problem pojawil sie jak (tak mi się wydaje) siegałem z fotela kierowcy na tylne siedzenie naciskajac kolanem na fotel. I po dopaleniu juz kontrolka nie gasla. Co do kodu błędu w ASO powiedzieli ze dotyczy to air baga pasażera (lecz jest to niemozliwe bo wczesniej dzialalo jak nalezy, a teraz sie zwalilo) a stluczki nie mialem, no chyba ze jak potracilem psa, ale to chyba nie przez to bo juz wtedy sie swiecila. A z kolei w innym warsztacie jak aso w ogole tester nie widzi bledu wiec juz nie wiem |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2009-05-28 17:53:45
No to trzeba odczytac kod bledu w serwisie .To jest podstawa jakiejkolwiek diagnostyki. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2009-05-28 22:57:17
Pod siedzeniem kierowcy,na prawej prowadnicy masz czujnik polozenia fotela kierowcy,ida do niego dwa kable ,sprawdz czy sie nie urwaly tuz przy wtyczce. Na siedzeniu kierowcy niema maty z czujnikiem bo po co by miala byc?Japonce zakladaja ze samochod bez kierowcy jezdzi raczej rzadko ![]() ![]() Jezeli tester Toyoty nie widzi bledow ,a kontrolka nie gasnie to jest uszkodzony komputer, lub polaczenie z deska co sie nie zdarza. Mozliwe tez ze kupiles samochod po wypadku ,i ktos regenerowal sterownik nie majac pojecia jak to zrobic i teraz sie program wysypal. Jezeli jednak wczesniej byl kod poduszki pasazera to zawsze mozesz sprawdzic czy kostki sa dobrze wpiete do poduszki,i np sie nie kiwaja lub maja niedocisniete zabezpieczenia. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |