[MK7] silnik 1,3 problem z obrotami

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Wystepuje u mnie od nowosici czyli od 2,5 tygodnia takie cos.Gdy auto jest jeszcze zimne i podczas przejazdu okolo 1 km glupieją obroty.Wystepuje to zadziej jak czesto ale jest denerwujace.I tak wam przedstawie opis usterki.Odpalamy błekitne 1.3 rozpedzamy go na jedynce..... zmiana na 2 i podczas tej zmiany obroty nie spadają.... dalej trzy i zaraz powiedzmy luz bo dojezdzamy do skrzyzowania i tu obroty zatrzymują sie na okolo 3 tysiace lub wiecej a potem same spadają nagle na 800, 900 tak jak byc powinno.Myslalem ze to moze linka od gazu sie zawiesza ale to jest wykluczone.Jest tam ładnie i czysto.Gdy tylko silnik zlapie temperature 2,3 km to jest normalnie.Dodam moze dla ulatwienia ze to wlasnie mu escorcik ma problem z wentylatorem ktory mu sie nie wlacza.Moze ta podpowiedz cosik da.Licze na ciekawe wypowiedzi co to moze byc.Auto jest z 98 roku

Kolega proszę przeszukać forum masę razy o tym było. Nawet ja miałem podobny problem.

Na razie temat zamykam. Jak żadne z rozwiązań, które są już na forum nie pomogą to pisz do mnie priva i odblokuje, a Ty napiszesz co zrobiłeś itd.

pozdrawiam
bociansan