bebzo28 Audi a4 benzyna + LPG suchorze | Witam...
Mam problem niweim co robić. Auto odpalam na bęzynie i po przekroczeniu 2000 obr przełącza się na gaz i jest ok. po przejechaniu jakieś 23 km ( 25 minut) Dioda w centralce świecąca na zielono( wskazująca prace na LPG) zaczyna mrugać na żółto , czerowno i znowu zielono, i tak cały czas zielony, żółty i czorwony kolor ( a obok tej diody mam 4 diody wskazujace poziom gazy w butli , mam do pełna zatankowane i gdy zielon zaczyna wariowac na zółto i czerwono te diody cztery gasną i pali się jedna i mruga.
Gasze silnik i odpalam auto ponownie i jest znowu ok, po kolejnych 25minutach jazdy cykal sie powtarza.
Byłem u gazownika i powiedzaił ( sprawdzał jakimś przyządem) że sonda lambda nie działa. Wymieniłem sąde lambda i pojechałem na diagnostyke samochodu , podłączyli go pod kompa i okazało sięże sonda jest ok. ale cykl ten dalej sie pojawia jak jeżdze na gazie , co to moze być .
Nie posiadam sekwencyjnbego gazu.
jest parownik ( BRC ) , silniczek krokowy , i dwie kostki jedna to (Emulacja Wtrysku 2 kanałowa BRC) druga to ( niewiem dokładnie ale jest tam wtyczka jakaś napewno komputer do LPG) i centralka .
Kupiłem od szfagra samochód i mówił ze maił tesz taki problem kiedyś i mówił mi że trzeba oszukac sonde lambda na komputerza od lpg. niewiem co robić i czy on ma racje .
Pozdrawiam
prosze o pomoc .
nadgaz@wp.pl |