Jak sprawdzić wtryski benzynowe w 3S-FE ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Powitać.
Mam podejrzenie, że mi może przelewać któryś wtrysk benzynowy. Benzyna ucieka w zastraszającym tempie. Normalnie bak wystarczał na pół roku, a teraz po 3 miesiącach już rezerwa świeci.
Będę w najbliższym czasie wyjmował całą listwę i wymienię wszystkie uszczelki na nowe, a przy okazji sprawdziłbym, czy któryś wtrysk nie leje.
Tylko jak je sprawdzić mając podstawowe wyposażenie warsztatowe ?
Z pomocnych rzeczy przychodzi mi na myśl kompresor z regulatorem ciśnienia, który posiadam, tylko czy powietrzem dam radę to sprawdzić ?
Pozdro.

Wyjmij listwę, zewrzyj Fp i B, i przekręć kluczyk. Tylko niech ktoś trzyma te wtryski, żeby ich nie wydmuchało.

Bak na pół roku ? Tego jeszcze nie grali

Jak chcesz, możemy zrobić SST z listwy od 5S, bo jeszcze nie wywiozłem do skupu...

pzdr

Jak by przylewaly to bys mial poszarpywania na biegu jalowym ,i trudnosci z odpaleniem zwlaszcza na cieplym silniku.Poszukaj raczej dziury w baku

Cytat:
2009-09-07 19:04:51, Bigelektron pisze:
Jak by przylewaly to bys mial poszarpywania na biegu jalowym ,i trudnosci z odpaleniem zwlaszcza na cieplym silniku.Poszukaj raczej dziury w baku

Poszarpywania i trudności z odpaleniem nie mam. Może nie chodzi jak szwajcarski zegarek, ale nie do tego stopnia żeby było to uciążliwe
Problemów z odpalaniem na ciepło też nie mam. Myślę raczej o wycieku rzędu kropelka na 3-5min. Tak jakoś szacuję ten ubytek 10l/miesiąc.
Dziura w baku odpada. Od ostatniego tankowania leżałem kilka razy pod tyłem i nie widać ani nie czuć benzyny więc raczej upierałbym się przy przodzie.
Zobaczę jeszcze co będzie po wymianie uszczelek, bo po odpaleniu czuć lekki capek benzynowy aczkolwiek jak już to wszystko wypatroszę to wolałbym sprawdzić wszystko od A do Z żeby drugi raz tam łap nie wsadzać.

Cytat:
Bak na pół roku ? Tego jeszcze nie grali

A co, V6 nie pojedzie na kropelce ? Moja tak potrafi
Cytat:
Jak chcesz, możemy zrobić SST z listwy od 5S, bo jeszcze nie wywiozłem do skupu...

SST ?

A do trzymania nie mam ludzi Jeszcze dwie osoby by się przydały
Pozdro.

Cytat:
2009-09-07 19:57:48, Perzan pisze:
SST ? A do trzymania nie mam ludzi Jeszcze dwie osoby by się przydały Pozdro.

No to zrobimy SST, obadam jutro w garażu sprawę i dam znać, co i jak

pzdr

A co to SST ???

Cytat:
2009-09-08 01:03:26, Perzan pisze:
A co to SST ???

Specjalistyczne sprzecicho techniczne toyoty.
To nardzedzia specjalne bez ktorych naprawa pewnych elementów moze być cięzka.
kazdy SST ma swoj numer i mozna go kupic w serwisie.

Cytat:
2009-09-08 01:03:26, Perzan pisze:
A co to SST ???

Nie czytał żadnego repair manuala ?

Co drugą śrubkę należy odkręcać SST ( Special Service Tool ), że nie wspomnę już o wielce skomplikowanym SST do zwierania styków E1 i TE1

Croom : wszystko, co specjalne, serwisowe, można kupić w serwisie... szerokości życzę, spróbuj zamówić sobie książkę do swojego silnika, albo właśnie jakiegoś szpeja. Pewnie usłyszysz, że się nie da

pzdr

Cytat:
2009-09-09 01:34:42, marcinm pisze:
Nie czytał żadnego repair manuala ?

Nie

Cytat:
Co drugą śrubkę należy odkręcać SST ( Special Service Tool ) [...]

Aaaa... że takie buty
Najbardziej skomplikowanego SST do mojej zrobiłem z... gwoździa i kawałka blachy 2mm
Pozdro.

Podrzuć mi foto tego, bo już nieraz mówiłeś, a na dniach biorę się za zawory

Ja mam Twoje płytki, czy oddałem już ?

pzdr