MotoNews.pl
1 Blos. Polecam. (237607/0) - NT

Blos. Polecam.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałem się podzielić wrażeniami z założenia blosa zamiast tego przeklętego mixera. Spalanie auta kształtowało się na poziomie 21litrów na 100km. Niby jechało ale nie jechało tak jak jechać powinno. Od 5 tyś włączała się wyczuwalna blokada chęci jechania dalej Na rozgrzanym silniku odpalenie na benzynie 2-3 kręcenia i powolne załapywanie obrotów. Miałem założyć całą nową sekwencje, ale gazownik poradził mi że założenie blosa wyleczy to auto ze wszystkich ułomności. Tak też postanowiłem zrobić. Aby mieć odwzorowanie jak jest na full power a jak będzie z blosem zdjęłem mixer z dolotu i pojezdziłem bez zmulacza. Auto oczywiście porażało osiągami w stosunki do jazdy z zwężką. Założyłem blos. Montaż w sumie banalny żadnych trudności. Wrażenia z jazdy. Auto na benzynie idzie jak opętane, nie odczuwa się żadnej róznicy, jedziesz tak jakby w ogóle nie było lpg na pokładzie. Nie ma żadnego problemu z odpaleniem na gazie, na benzynie i odwrotnie. Zawsze pali na dotyk. Co do jazdy na lpg . W stosunku do zwężki wzrost mocy jest ogromny. Auto przekraczając 5 obr idzie jak dzikie na czerwone pole na obrotomierzu. Spalanie? Niewiarygodne!!! Z 21 litrów spadło na 15,6litra na 100km!!!. Aż wysiadłem zobaczyć na butli czy jakieś karły mi figli nie płatają. Zauważyłem też całkowity zanik falowania na wolnych obrotach który sporadycznie miał miejsce. Podsumowując blos to genialne i w sumie proste urządzenie, rozwiązujące wiele kłopotów z 1 i 2 gen instalką lpg. Nie to że nie mam kasy, ale naprawdę na obecną chwilę nie widzę sensu w przypadku mojego auta pakować sekwencji. Blos spisuje się perfekcyjnie w aucie. Pozdrawiam.