MotoNews.pl

Przewody chlodnica>pompa wodna>chlodnica czy DF = Polonez??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Mam pytanie: czy gumowe przewody od chlodnicy w silniku 1,3 fiatowskim sa takie same jak w polonezowskim 1,5 i 1,6?? Wczoraj strzelil mi przewod ( od pompy do dolnej czesci chlodnicy) spieprzylo mi cale 2 tygodniowe borygo a w sklepie sa rurki tylko do poloneza. Czy to da sie polaczyc czy trzeba rzezbic?

nie sa takie same w dolnej czesci chlodnicy fiatowskiej jest kolanko a w polonezowskiej go nie ma ale przewody da sie bez problemu podlaczyc po lekkim przerobieniu (ucieciu)

Pojedź na ul. Trocką, róg ul. Radzymińskiej, tam mają rury do Fiata.

kup, przymierz do fiata i jak nie będzie pasowała, to zwrócisz w sklepie o ile grzecznie wcześniej się o to zapytasz... grrr.... no co, tak sobie cichutko warczę...

Nie są takie same bo stary fiat miał dolny przewód w kształcie sierpa (o prawie równym promieniu) lekko zwiększając średnicę do góry a potem (silnik PN) były przewody bardziej proste na dole i mniejszym promieniu na górze i lekko odchylone w kierunku silnika.
Jeśli masz starą chłodnicę to nie będzie pasować .

Dzwonilem wlasnie do tego sklepu na rogu Trockiej i Radzyminskiej. Powiedzieli ze nie maja a w ich cenniku jest za 13zl Cennik
Czy ktos ma jakas inna miejscowke Tylko nie mowcie ze przez kawalek gumy bede uziemiony....ehhhh

Może na Kotsisa mają? Albo na Karmelickiej...

spróbuj w Zemocie na Łopuszańskiej (namiar w dziale partnerzy). Masz mały sklep na Białostockiej 5.

Kupilem wczoraj rure w ART MOCIE na krakowskiej. Maja po 17,40 zl jakby ktos potrzebowal