Halogeny carina e

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam.poszukuję podpowiedzi na temat gdzie znajduje lub powinien znajdować się przekażnik i bezpiecznik do halogenów przednich w carinie e 2.0 94r

Przekaźnik masz na lewym przednim słupku. O ile dobrze rozumiem EPC, to na tym samym panelu co przerywacz kierunkowskazów i przekaźnik od tylnego przeciwmgielnego.
Bezpiecznik masz w kabinie. Poszukaj na deklu "FOG".
Pozdro.

a nie oriętujesz się czy jeśli carina ma instalację pod halogeny a halogenów nie to czy po ich założeniu podpięciu i założeniu wyłącznika powinny działać i czy ten przekażnik siedzi fabrycznie -podobne pytanie o spryskiwacze przednich lamp.pozdro.

U mnie brakowało tylko wyłącznika i lamp. Przekaźnik był na swoim miejscu.
Do spryskiwaczy lamp potrzeba dodatkowy przekaźnik czasowy, który siedzi obok prawego reflektora. Poza tym brakowało mi tylko wyłącznika i oczywiście drugiej pompki w zbiorniku.
Przekaźnika halogenów szukaj tu:
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_1993_TOYOTA_CARINA+E_ST191L-DWMNKW_8401.8.html
Wrzuć tam swój VIN to zobaczysz jak to powinno być u Ciebie.
O ile mnie pamięć nie myli, to kiedyś tu wrzucałem zdjęcie tego przekaźnika do spryskiwaczy lamp. Temat napewno był wałkowany, podobnie jak i halogeny. Poszukaj.
Pozdro.

ok.dzięki za oświecenie mnie-po niedzieli pogrzebię trochę bo wszystko mam oprócz przekażnika spryskiwaczy i efektów a ostatnio rozbierałem carine i pod deską dopatrzyłem się dziwnych przekażników a to może któryś z tych .dam znać co nawojowałem.pozdrawiam

mam halogeny zebrałem się i są. za podpowiedzi dzięki