MotoNews.pl

Zmiana lamp na soczewki - ważne pytanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zmieniając zwykłe lampy na soczewki wystarczy je przełożyć, podłączyć i będą działać czy coś jeszcze powinienem zamontować, dołożyć żeby działało
biorę pod uwagę tylko oryginały - żadnych wynalazków

tak to jest plug&play

jeżeli chodzi o żarówki to mijania zostają H1, ale w soczewkach długie są inne, nie pamiętam, chyba H7 (poprawcie mnie jak się mylę).

tak długie są H7, u siebie zmieniałem w tamtym roku tak samo na soczewki. Mogę Ci polecić z czystym sumieniem takie jak założyłem, firmy TYC.
A kupowałem u tego gościa: allegro.pl/show_user.php?uid=592306

[ wiadomość edytowana przez: stanek39 dnia 2009-09-17 16:56:15 ]

ja do B zakładałem 3 lata temu soczewki DEPO, założyłem do nich xenony i do dziś świecą zajebiście.

Za soczewki HELLA 3 l. temu było 1800zł za sztukę!!

[ wiadomość edytowana przez: zYx dnia 2009-09-26 00:51:02 ]

No ja z kolei w grudniu 2008 kupiłem i założyłem soczewki DEPO....mijania wraz z żarówkami Philips Blue Vision naprawdę robiły robotę, ale długie świeciły na lewo i w asfalt 10metrów przed autem...co dalej po pół roku zaczęło się łuszczyć sreberko na ramce i pojawiły się pęknięcia na kloszu (od temperatury) i do tego jeszcze kostki do wpięcia żarówek się topiły (konieczne było zalutowanie nowych końcówek) ostatecznie lampy poszły do reklamacji w decyzją cofnięcia pieniędzy i pozytywnym rozpatrzeniem. Jutro jadę po używki Hella z przetwornicami i jakieś lepsze żarniki się do nich kupi.