POMOCY! Za wysokie obroty w YARIS!
Bardzo proszę o pomoc, nie wiem co robic i do kogo sie zglosic. Moja Toyota jest z 2001 roku, silnik 1,3, mam ja od 3 miesiecy. Jadę samochodem, wrzucam na luz a obroty z 2000 rosna np do 3000 lub do 3500 zamiast padac, to samo sie dzieje jak np hamuje bo dojezdzam do skrzyzowania i tez powinny spadac a albo stoja w miejscu albo rosną. Dzieje sie to nie tylko jak silnik jest rozgrzany ale np rano odrazu po odpaleniu samochodu obroty potrafią wzrosnąc do 2000 a ja nawet jeszcze nie ruszylam ... nie zauwazylam zadnej prawidlowosci i nie wiem od czego to moze byc. Bylam u jednego mechanika przeczyscil prowadnice i jakies „uszczelki” czy części obok tej przepustnicy.Usterka nie ustapila nastepny mechanik podłączył samochod do komputera i wykryl dwa bledy jeden jakis katalizatora a drugi VVT B1 cos takiego ... wiec wyjął całą ta przepustnicę i jeszcze raz wszystko posprawdzał i powiedzial ze powinno dzilac, wracając od mechanika problem sie powtorzyl juz nie mam sily prosze mi cos poradzic, jesli ktos wie cos na ten temat.
Z gory dziekuje