[off topic] Normalnie paranoja !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Tak sobie do niedawna myślałem, patrząc na Warszawskie prężnie rozwijające się miasto i tymsamym rozkwit epoki kapitalizmu, że czasy ustroju uprzedniego (czyt. socjalizmu) mamy już bezpowrotnie za sobą (???)
Aż tu dziś odbywając wczesną porą "wycieczkę" po mieście, z opatrzonym kierunkiem ruchu -> praca co ukazało się moim oczom na ul. Ostrobramskiej??? Otóż widziałem tam tłum dobijający się rękami, nogami i innymi częściami ciała do obiektu z szyldem na jego górnej części, na której widniał napis Media Markt, a obok - promocja od... . Z zaciekawienia aż się zatrzymałem, aby przyjżeć się bliżej temu fenomenowi. Od jednego z "koczowników" dowiedziałem się, że większość z nich przyszła pod market o godzinie 20 - tej poprzedniego dnia !!! Myślę sobie, że skoro z tego żyją (handlarze) to pewnie dość często tak to wygląda. Okazało się jednak, że 99% z tych ludzi to zwykli "detaliści", którzy przyszli tam np. po odkurzacz czy video !!!
Co prawda słyszałem o tej promocji, ale to chyba delikatne przegięcie pały? Aż żałuję, że nie wziąłem aparatu, to pokazał bym Wam zdjęcia - normalnie nieprawdopodobne. Conajmniej jakby za darmo głodnym jedzenie rozdawali.
Co śmieszniejsze, oferowane tam dziś towry to pojedyncze egzemplarze np. zwystawy często uszkodzone.
Rozumiem, że można sprubować kupić coś taniej - każdy by chciał, ale czekać 10 - 12 godzin pod sklepem to jak pisałem chyba przesada?

itak co maj epsze to zostało schowane na magazyn i kupią to pracownicy i ich znajomki wiem bo znajomy mi opowiadał jak w zeszłym roku właśnie na ostrobramskiej ludzie sie tak pchali ze bramke wyrrwali
albo dwóch kolesi sie biło o dvd bo jeden poszedł sobie załatwic raty wrócił z wypełnionymi kwitami a dvd odjeżdża na drugim wózku no i sie zaczeło

Heheh... u mnie na wsi w hipernovie też była superluxgreathiper promocja. Oczywiście ograniczona ilościowo. 90% towaru poszło po rodzinie pracowników - oczywiście towar pojawił się w 100% na półkach - radio z CD za 99 zł można było znaleźć np. w owocach, albo pomiędzy sokami, a nie tam gdzie powinno się znajdować, a kierownik RTV to nawet notebooki opychał 30 metrów dalej w sklepie komputerowym umieszczonym w galerii. Mnie takie promocje nie interesują, ale np. brat kupił sobie i mnie czysto przez przypadek (kolega powiedział, że sprzedają no to pojechali, były więc kupili) TV LG 21'' z wystawki za 299 zł. Ale żeby pchać się w kolejkach jak pojeb... jacyś - nie dziękuję.

PS. Szkoda, że fotoaparatu nie miałeś.

Smutna rzeczywistość, jeszcze przez kilka lat tak będzie...

Zresztą Media Markt to beznadziejny sklep, 3/4 towaru to stare gówna z wysokimi cenami...

Cytat:
2003-08-29 12:17:09, Zoltar pisze:
Zresztą Media Markt to beznadziejny sklep, 3/4 towaru to stare gówna z wysokimi cenami...

Większość syfmarketów tak ma... a bydło lecim tam, że hoho!! Kupią faktycznie tani serek to przepłacą na maśle. To się musi zwrócić!

Zdjęcia z Górczewskiej.

Koleś pisze o otwarciu sklepu i pietnuje:

Pierwsze nalezy sie obsludze marketu MediaMarkt w Warszawie przy ul. Gorczewskiej. Za co ? Ano za to ze szykujac taka wyprzedaz i promocje nie przygotowali sie stosownie do calej akcji. Szczegolnie jesli chodzi o zabezpieczenie wejsc i ludzi jako takich. Rezultat ? Zdewastowane drzwi wejsciowe do centrum handlowego (po otwarciu zamka zamiast sie rozsunac wpadly do srodka pod naporem tlumu), zdewastowane wejscie do samego Media (sam na wlasne oczy widzialem jak jeden z klientow wnosi na teren sklepu bramke z urwanym kabelkiem ), podniszczony punkt informacyjny. Czy byly jakies ofiary w ludziach nie umiem powiedziec - widzialem tylko jednego czlowieka probujacego wycofac sie przez napierajacy tlum (wygladalo jak jakies zaczatki zawalu). Pomoc dotarla do niego po jakichs 5 minutach - pewnie dlatego ze "oddzial medyczny" ochrony biegl z drugiego konca sklepu.

Drugie pietnowanko dla calej tej holoty dresowej ktora obstawila wejscie (albo sie przepychali albo od 3 w nocy tam stali) i nie zwazajac na innych zabawiala sie w najlepsze przepychaniem tlumu na prawo i lewo. A holote juz bardziej ogolno-ludzka pietnuje za to ze gotowa byla potratowac sie nawzajem byle tylko kupic cos taniej.

A na koniec dodam jeszcze jedno niezapowiedziane pietnowanko - oczywiscie dla siebie za to ze dalem sie w to wszystko wciagnac z checi zakupu taniego magnetowidu , albo chociaz suszarki za 5 zl . Aczkolwiek na swoja obrone dodam ze dzielnie odpieralem ataki zmasowanego tlumu starajac sie
umozliwic temu mdlejacemu czlowiekowi jakas ewakuacje.

[ wiadomość edytowana przez: Andrzej_Libera dnia 2003-08-29 13:51:37 ]

ale jaja
qrde, dla kilkuset PLN robić z siebie zwierze?

No albo to społeczeństwo biedne i kupuje w promocjach... ale z drugiej strony bogate bo tak hop siup wydaje te 300, 500, czy 1000 zł na TV.

No nieźle
Szkoda ze mnie tam nie było, nawet nie wiedziałem o tej promocji a mam w tym miesiącu do kupienia pralkę, lodówkę, piecyk i zmywarkę

Cytat:
2003-08-29 13:49:27, Maciej75 pisze:
No nieźle
Szkoda ze mnie tam nie było, nawet nie wiedziałem o tej promocji a mam w tym miesiącu do kupienia pralkę, lodówkę, piecyk i zmywarkę

Tak wogóle, to chciałem w najbliższym czasie nabyć expres do kawy, teraz już wiem, że aby tego dokonać muszę biec do sklepu jeszcze popredniego dnia wieczorem z namiotem i karimatą

i nie zapomnij zapisać się na listę społeczną kolejkową

Cytat:
2003-08-29 16:00:53, sahel pisze:
i nie zapomnij zapisać się na listę społeczną kolejkową

... ewentualnie na tablicę - "Tych klientów nie obsługujemy"

Speeder to podobno kierownik lodówki na 4 kółkach? hehehe Speeder nie bądź takim pewexem!

pozdrawiam Wicio

Cytat:
2003-08-29 20:32:46, witoldnowak pisze:
Speeder to podobno kierownik lodówki na 4 kółkach? hehehe Speeder nie bądź takim pewexem!

pozdrawiam Wicio

Niezłe, niezłe

a jak!
starym to i pamiętam z filmów kawałki! hehe Speeder Ty lepiej załóż klub "jak utrzymać w czystości komorę silnika!"
kurde mi cieć dziś wymuł furkę z zewnątrz choć nie kciałem!!!

dobry cieć or CIEĆ?
pozdrawiam Wicio
p.s. sorki GOSPODARZ jak POPIOŁEK!

Jednym zdaniem "Bareja wiecznie żywy"