holender częstochowa | Witam wszystkich,
Mam poważny problem a skoro nie od dziś wiadomo żę o dobrych fachmanów od LPG nie łatwo mam nadzieje że Wy mi pomożecie.
Mam problem z sekwencją stefanelli, instalacja jest zamontowana w E-46, 316 od 2004r.
Od jakiegoś czasu pojawił sie nastepujacy problem: samochód niespodziewanie przełącza sie z LPG na Pb. Nie zależy to od obrotów, ani od tego czy silnik jest ciepły czy zimny. Przeważnie jak jest zimny chodzi ok na gazie a po rozgrzaniu powraca na Pb i nie da sie zmusić z powrotem do LPG. Początkowo myślałem że chodzi o czujnik temp., wymieniłem kilka m-cy temu ale nie dało to zadowalającej poprawy. Po obniżeniu temp zawn. problem sie nasilił na tyle ze czasem nie da sie w ogóle jezdzic na LPG.
Niestety w mojej okolicy tylko jeden gazownik ma interfejs i soft to tej inst, stwierdził że po podpięciu sest słabe ciśnienie gazu i powiedział ze trzeba wymienić reduktor.
Problem w tym że podobno juz takich nie robią.. brak tez zestawów nienaprawczych.
Może Wy mielibyście jakieś namiary na coś takiego..
Jest to sekwencja Stefanelli starego typu, jesli chodzi o typ parownika to powiedział mi że "engine" ???
Sory za przydługi wywód ale czięzko to opisać
pozdrawiam
Mariusz |