Cytat:
|
2009-10-18 20:37:40, pawel12356 pisze:
to nie jest pełen syntetyk
|
|
no masz a co to jest olej mineralny - nie, półsyntetyk - też nie.
Oj nie dajmy się ogłupić magikom od marketingu, którzy nakombinowali coś tam i dodali jakby jeszcze jedną klasę olejową.
Dawniej to były tylko 3 rodzaje olejów: mineralne, półsyntetyki i syntetyki i kumata kaczka komu to przeszkadzało?
A teraz cwaniaczki dodali jeszcze tzw. pełne syntetyki i zrobili wodę z mózu ludziom. Ale czy z tego wynika, że te tradycyjne syntetyki to już nie są synetetyki w prawdziwym tego słowa znaczeniu ? - jak dla mnie to właśnie jest chytry chłyt marketingowy,( i doskanale działajacy jak widać) w myśl prawa, że jest masowo wytwarzany jakiś tam produkt to trzeba umiejętnie ludziom wmówić, że warto wydać na niego więcej kasy. Chociaż nie z zaprzeczam, że pełne syntetyki to oleje syntetyczne najwyższej klasy (mają pewnie jeszcze jakieś tam ekstra kosmiczne dodatki) ale właśnie dlatego są to po prostu syntetyki wyższej klasy i tyle ale nadal to tylko syntetyki.
O ile wiem syntetyk jest nim gdyż jest na bazie syntetycznej ( w przeciwieństwie do półsyntetyków, które są na bazie mineralnej) i dlatego tak się nazywją a nie dlatego, że zawierają takie czy inne dodatki i komponenty podwyższające określone parametry. Jest tak czy nie kolego, bo może moja gazeciano-zasłyszana wiedza o olejach nadaje się już tylko do lamusa?